Peticija da doktor Zoran Bahtijarević ostane na čelu Klaićeve bolnice

Svi roditelji i pacijenti koji su imali prilike susresti se s doktorom Zoranom Bahtijarevićem, ravnateljem dječje Klaićeve bolnice, za njega imaju samo riječi hvale. Jer, naglašavaju, prije svega je velik čovjek.

Ono što je osim za pacijente napravio i za bolnicu, pokazatelj je da u hrvatskom zdravstvu, unatoč brojkama nije sve tako crno.

Pod njegovom rukom obnovljen su onkološki odjel te drugi i treći kat bolnice. Nabavljena su dva nova digitalna rendgena, opremljena je nova operacijska sala, uveden je odjel podrške pacijentima, zaposlenicima i pacijentima omogućena je psihološka pomoć, u cijeloj bolnici pacijentima je dostupan besplatan WiF, a djeca se na hodnicima mogu igrati na ugrađenim igračkama.

Ono što je najvažnije, roditeljima je omogućen ostanak uz svoju djecu u bolnici, a na raspolagnju imamo sklopive fotelje, tuševe, televizije u sobama…

Usto, doktor Bahtijarević često je u vizitama po odjelima, razgovara s roditeljima, tješi nas i uvijek je na usluzi. No, unatoč svojim uspjesima, čini se da neće još dugo obnašati svoju funkciju jer kako sada stvari stoje, odlazi s dužnosti ravnatelja i to zbog formalnosti.

Naime, raspisan je natječaj za novog ravnatelja, a Bahtijarević se na njega ne može javiti jer su uvjeti status profesora ili docenta,  što on nema.

Iako se statut može mijenjati uz suglasnost Ministarstva zdravstva, što je uobičajena procedura, ovaj se put Ministarstvo iz nekog razloga oglušilo.

Kao roditelji koji su se u Klaićevoj bolnici susreli s dobrotom i predanim radom ovog čovjeka, doktora i ravnatelja, odlučili smo pokrenuti inicijavitu prikupljanja potpisa podrške, kao apel ministru Milanu Kujundžiću da se ne odrekne ravnatelja koji je u kratkom roku od Klaićeve kao bolnice slučaj napravio uzornu kliniku u kojoj djeca i roditelji osjećaju sigurnost.

Je li najbitnije da Klaićevu bolnicu vode uspješni ljudi koji znaju svoj posao ili profesori i docenti, premda u cijelom svijetu bolnice obično vode sposobni menageri?

Dovoljno je reći da je u Hrvatskoj već dosta propalih pokušaja i amaterizma. Zašto mijenjati ono što je dobro i onda kukati kako nam ništa u zdravstvu ne valja?

Iako je dr. Bahtijarević kazao da ne želi da se od njega radi slučaj, ovom peticijom želimo mu poručiti da smo mi, roditelji uz njega i da mu želimo barem na ovaj način dati našu podršku. 

Zahvalni roditelji i djeca iz Klaićeve

 

Više o temi: 


Zahvalni roditelji i djece iz Klaićeve    Kontaktirajte pokretača peticije