Peticija protiv deložacije prostora udruge Animalis Mili

Poštovani gradonačelniče,

kao grupa građana, volontera, i ljubitelja životinja, upućujemo Vam peticiju za hitno zaustavljanje deložacija prostora gospođe Ljubice Šimunović i njezine udruge Animalis Mili neprofitne udruge osnovane s ciljem promoviranja zaštite i prava životinja. Gospođa Šimunović i njezina udruga već duži niz godina obavljaju javnu funkciju brige za napuštene  životinje s područja grada Raba te na taj način neplaćeno i o svom trošku vrši neprepoznatu javnu dužnost što je po svim propisima odgovornost i djelokrug Grada Raba.  

Umjesto nagrađivanja višegodišnje predanosti i volonterskog rada Gospođe Šimunović i njezine Udruge iste se sada kažnjava kao jedine odgovorne za dobro i dugo poznati rapski problem s životinjama. Gospođi Šimunović ne priznaje se niti udruga, te se nju osobno tereti za provedbu djelatnosti koja spada u dužnost Grada Raba, čime se jasno pokazuje da Grad nema nikakvu namjeru popraviti dojam otoka kao nemarnog i neodgovornog prema životinjama. Kao niti to da Grad nema svijest o vlastitom djelokrugu i obavezama prema svojim građanima i glasačima. Istovremeno, u nedostatku adekvatno riješenog smještaja za napuštene domestificirane životinje, ostali sugrađani često i u pravilu neželjene životinje potajno ostavljaju udruzi Animalis Mili čime se potvrđuje da iako Grad ne rješava problem, sugrađani prepoznaju kao osobu kojoj je stalo do životinja.  

S obzirom na to da prethodni sastanci sa predstavnicima grada kao i apelima udruge Prijatelji životinja za izgradnjom prihvatilišta za životinje, nisu urodili nikakvim pldoom, prisiljeni smo Vam se obratiti javno, putem ove peticije. Ako "par udruga" koje se brinu o dobrobiti životinja i nema Vaše uho, svojim potpisom na ovoj peticiji nadamo se da mi kao vaši sugrađani i glasači imamo.  

Također podsjećamo na to da mnogi turistički gradovi, posebno na Mediteranu imaju izgrađenu kulturu brige o uličnim životinjama, posebno mačkama i psima. Mnogi veliki turistički, povijesni i kulturni centri poput Atene, Istanbula, pa čak i Kotora u Crnoj Gori, brendirali su svoje gradove kao prijatelje životinja o kojima vode zdravstvenu prehrambenu i reprodukcijsku brigu što svakako stvara znatno bolji imidž o gradu od onoga kojeg trenutno ima Rab. Da je to istina pokazuje i činjenica da su upravo rapski turisti najveća podrška gospođi Ljubici Šimonović u njezinom predanom pokušaju da zaštiti rapske životinje. Na temelju svega rečenoga od Vas, Gradonačelniče, tražimo sljedeće:

1. Hitnu i trajnu obustavu deložacijskog procesa nad gospođom Ljubicom Šimunović i njezinom Udrugom Animalis Mili

2.  Oslobađanje gospođe Šimunović od svih sudskih troškova i svih drugih troškova proizašlih iz tužbenog i deložacijskog postupka 

3.  Izgradnju velikog prihvatilišta koje bi primilo sve napuštene rapske životinje i osiguranje infrastrukture uključujući i veterinare

4.  Sufinanciranje troškova prihvatilišta  


Građani i turisti grada Raba    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Građani i turisti grada Raba to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticijeonline.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...