Peticija protiv deložacije prostora udruge Animalis Mili

Poštovani gradonačelniče,

kao grupa građana, volontera, i ljubitelja životinja, upućujemo Vam peticiju za hitno zaustavljanje deložacija prostora gospođe Ljubice Šimunović i njezine udruge Animalis Mili neprofitne udruge osnovane s ciljem promoviranja zaštite i prava životinja. Gospođa Šimunović i njezina udruga već duži niz godina obavljaju javnu funkciju brige za napuštene  životinje s područja grada Raba te na taj način neplaćeno i o svom trošku vrši neprepoznatu javnu dužnost što je po svim propisima odgovornost i djelokrug Grada Raba.  

Umjesto nagrađivanja višegodišnje predanosti i volonterskog rada Gospođe Šimunović i njezine Udruge iste se sada kažnjava kao jedine odgovorne za dobro i dugo poznati rapski problem s životinjama. Gospođi Šimunović ne priznaje se niti udruga, te se nju osobno tereti za provedbu djelatnosti koja spada u dužnost Grada Raba, čime se jasno pokazuje da Grad nema nikakvu namjeru popraviti dojam otoka kao nemarnog i neodgovornog prema životinjama. Kao niti to da Grad nema svijest o vlastitom djelokrugu i obavezama prema svojim građanima i glasačima. Istovremeno, u nedostatku adekvatno riješenog smještaja za napuštene domestificirane životinje, ostali sugrađani često i u pravilu neželjene životinje potajno ostavljaju udruzi Animalis Mili čime se potvrđuje da iako Grad ne rješava problem, sugrađani prepoznaju kao osobu kojoj je stalo do životinja.  

S obzirom na to da prethodni sastanci sa predstavnicima grada kao i apelima udruge Prijatelji životinja za izgradnjom prihvatilišta za životinje, nisu urodili nikakvim pldoom, prisiljeni smo Vam se obratiti javno, putem ove peticije. Ako "par udruga" koje se brinu o dobrobiti životinja i nema Vaše uho, svojim potpisom na ovoj peticiji nadamo se da mi kao vaši sugrađani i glasači imamo.  

Također podsjećamo na to da mnogi turistički gradovi, posebno na Mediteranu imaju izgrađenu kulturu brige o uličnim životinjama, posebno mačkama i psima. Mnogi veliki turistički, povijesni i kulturni centri poput Atene, Istanbula, pa čak i Kotora u Crnoj Gori, brendirali su svoje gradove kao prijatelje životinja o kojima vode zdravstvenu prehrambenu i reprodukcijsku brigu što svakako stvara znatno bolji imidž o gradu od onoga kojeg trenutno ima Rab. Da je to istina pokazuje i činjenica da su upravo rapski turisti najveća podrška gospođi Ljubici Šimonović u njezinom predanom pokušaju da zaštiti rapske životinje. Na temelju svega rečenoga od Vas, Gradonačelniče, tražimo sljedeće:

1. Hitnu i trajnu obustavu deložacijskog procesa nad gospođom Ljubicom Šimunović i njezinom Udrugom Animalis Mili

2.  Oslobađanje gospođe Šimunović od svih sudskih troškova i svih drugih troškova proizašlih iz tužbenog i deložacijskog postupka 

3.  Izgradnju velikog prihvatilišta koje bi primilo sve napuštene rapske životinje i osiguranje infrastrukture uključujući i veterinare

4.  Sufinanciranje troškova prihvatilišta  


Građani i turisti grada Raba    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Građani i turisti grada Raba to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.

We will not display your phone number publicly online.







Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...