Peticija protiv zatvaranja trgovine u Stivanu na otoku Cresu

Poštovani,

nadamo se da ćete podržati naše neslaganje s odlukom da se zatvori trgovina u Stivanu br. 13, zbog odlaska umirovinu naše mještanke Anjeze Belašić Krivičić.

Kao mještani ovog malog, ali ipak postojećeg mjesta na našem lijepom, turističkom arhipelagu, koji ne postoji samo zbog turizma nego i samih mještana koji cijelu godinu žive u svom rodnom mjestu, smatramo velikim gubitkom zatvaranje trgovine. 

Nažalost, nema nas puno, ali i mi koji smo u Stivani imamo pravo na svježi kruh i namirnice koje život znače.

Mi smo starija (te time i bolesna) populacija koja se teško kreće, te nas ovo saznanje jako pogađa zbog nemogućnosti odlaska u neko drugo mjesto po namirnice. 

Tražimo da se nađe neko rješenje da ova naša mala, ali jako značajna trgovina i dalje nastavi poslovati jer ako se ugasi i to radno mjesto, mještani Stivana gube bitan dio osnovnih uvjeta za život. 

Napominjemo da nemamo svi u blizini svoju mlađu rodbinu koja bi nam svakodnevno mogla dostavljati namirnice, jer su se i oni već odavno odselili u Cres ili drugdje. 

Nadalje, biti ćemo prisiljeni napustiti i ovo malo mjesto čime će se i Stivan pridružiti već ionako velikom broju napuštenih sela. 

Ovim putem želimo potaknuti da se problem riješi na obostarno zadovoljstvo. 

Mještani Stivana, članovi obitelji i ostali zainteresirani 

 

Stivan1.jpeg

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Astrid Kuljanic to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...