Peticija za Fond za borbu protiv pozara

Svaka čast svima koji se od jučer bore s vatrom u okolici Splita! Od svih vatrogasaca i službenih osoba do bezbroj „malih“ ljudi koji su opet pokazali veličinu.
Inače ne volim po političarima jer su tako laka meta i obično se uđe u neki jeftini populizam, ali sada ih treba prokazati. Reagirali su loše, tragično prekasno, uvjeravajući nas da je sve pod kontrolom i to je prokleta katastrofa. Veća katastrofa nije spriječena zahvaljujući dobroj organizaciji, nego unatoč njihovoj lošoj koordinaciji i kasnoj reakciji. 
I zato molim građane da potpišu peticiju za niže navedeno.

1) Da se svi saborski zastupnici odreknu bar jedne plaće koju će dobiti za sljedeća dva mjeseca nerada i da to proslijede ljudima koji su pretrpjeli štetu u požaru.
2) Da se organizira Fond za borbu protiv požara jer znamo da je svako ljeto potrebno tako nešto. Umjesto da uhljebite stotine članova vaših stranaka, ajde napravite nešto korisno za druge.
3) Nagrada za vatrogasce!!! 


Neki rade za male plaće, a mnogi su i dobrovoljci. I znam da ne traže pare, ali sigurno će im goditi neka vrsta priznanja. Po njima ima smisla nazvati neki trg, važnu ulicu, njima treba posvetiti dan, a naravno, bilo bi korektno i da su financijski nagrađeni. Živo mi se fućka za vaše vječne rasprave o ustašama i partizanima kad imate heroje ispred sebe!!!

Realno, mogli bismo navesti još bezbroj stvari, ali i ovo će biti ogroman korak naprijed. Dijelite! Nemojte se oglušiti na ove zahtjeve! Akcija!!!

Bruno Šimleša