Peticija za čista i sigurna školska dvorišta u Velikoj Gorici

Apelirajući na gradske vlasti,ravnatelja škola i policiju, mi roditelju, želimo ovom peticijom osigurati svojoj djeci neometanu i sigurnu igru u školskim dvorištima u Velikoj Gorici. 

Naime, zbog neobzirnosti i neodgovornosti dijela vlasnika pasa, školska dvorišta su prepuna psećeg izmeta i mokraće što predstavlja zdravstveno - higijenski problem za našu djecu.U školska dvorišta je zabranjeno uvoditi i šetati pse, ali mnogi se na te zabrane ne obaziru.

Stoga tražimo veći angažman ravnatelja, grada i komunalnih službi, ali i Tzv. policajaca u zajednici kako bi se stalo na kraj tom raširenom problemu.

Poseban problem je spojeno školsko dvorište između OŠ Eugen Kvaternik i Juraj Habdelić, koje umjesto za igru djeci i održavanje satova tjelesnog odgoja služi ponajprije za obavljanje nužde i istrčavanje pasa.

Situacija nije bolja  niti u OŠ Nikole Hribara, gdje se isto ne poštuju prava djece na sigurno i čisto školsko dvorište.

U tom cilju tražimo od mjerodavnih da se:

1.školska dvorišta zatvaraju nakon nastave;

2.Jasno istaknu oznake o zabrani šetanja pasa unutar školskih dvorišta i na ulazima u škole;

3.Dobro osvijetle školska dvorišta;

4.Uvede videonadzor ( vlasnici pasa šeću se najviše u ranim jutarnjim i večernjim satima, a tako bi se kontroliralo one koji u noćnim satima ulaze u dvorišta i ostavljaju razbijene boce i šprice);

5.Uvedu strože kontrole od strane komunalnih redara i policije

Ako smatrate da djeca imaju pravo na čista i sigurna školska dvorišta, molimo vas da potpišete ovu peticiju i tako nam pomognete u tom cilju.Hvala!

 


Daniela Dujmović Ojvan i Nives Ivandić    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Daniela Dujmović Ojvan i Nives Ivandić to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticijeonline.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...