Peticija za izgradnju stambenog naselja za romske obitelji na PANTOVČAKU

peticija-pantovcak-romsko-naselje.png

Povodom sramotnoga izgreda u zagrebačkom naselju Petruševec, gdje gradske vlasti bez suglasnosti s lokalnom zajednicom nasilno žele useliti 30-ak romskih obitelji, pokrenuli smo ovu peticiju kojom zahtijevamo izgradnju stambenoga naselja za romske obitelji na zagrebačkom Pantovčaku.

Vladajuća elita je u potpunosti odvojena od svih problema s kojima se susreću hrvatski građani, uključujući i problem (ne)mogućnosti suživota s Romima. Taj problem vladajući sada nasilno pokušavaju prebaciti na stanovnike Petruševca, na sigurnoj udaljenosti od vlastitih očiju, vlastite djece te svojih vila i stanova.

Izgradnjom stambenoga naselja za romske obitelji na Pantovčaku, pripadnici vladajuće elite imali bi posebnu priliku steći iskustvo suživota s Romima, na temelju čega bi zasigurno u budućnosti donosili drukčije odluke kad je u pitanju rješavanje problema vezanih uz romsku etničku manjinu u Hrvatskoj.

Pozivamo sve one koji se slažu s prijedlogom da potpišu ovu peticiju.

==========================================

Generacija obnove

Web: https://generacijaobnove.hr 
Facebook: https://www.facebook.com/GeneracijaObnove/
Twitter: https://twitter.com/gobnove 
Instagram: https://www.instagram.com/generacijaobnove/ 

PRIDRUŽI NAM SE: https://generacijaobnove.hr/1/uclani-se/


Generacija obnove    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Generacija obnove to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticijeonline.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...