Peticija za obustavu seče šume

Poštovani sugrađani, molimo vas da svojim potpisima pružite podršku protiv seče naše divne šume na levoj obali Tise, naspram Sente.
Topolina šuma koja se prostire na levoj obali Tise naspram Sente, a za koju je nadležno JVP "Vode Vojvodine" biće posečena do kraja maja ove godine. Drvni materijal prodat je krajem 2019. godine proizvođaču drvene ambalaže „ArborSpalet” iz Bačke Palanke. Čistom sečom ove šume narušava se ekosistem, zatim, povećava rizik od plavljenja, jer se šuma nalazi u plavnom području. Uzimajući u obzir da ovaj teren služi kao plantaža tehničkog drveta, i da nije reč o trajnom pošumljavanju (već se šuma seče na svakih 25 godina), problem narušavanja ekosistema i rizik od poplava jeste dugoročan. Pored gore navedenog biće narušen i estetski identitet obale naše Tise i uništeno omiljeno mesto za odmor preko leta Senćana i drugih ljudi iz okolnih naselja.
Ovom peticijom tražimo od nadležnih da obustave dalju seču i nađu novo i dugoročno rešenje za ovaj problem. Peticiju upućujemo nadležnom JVP "Vode Vojvodine"
JVP Vode Vojvodine  office@vodevojvodine.rsDSCF08481.jpgDSCF2035.jpgDSCF2040.jpgDSCF2175.jpg


Žolt Tolmači ml.    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Žolt Tolmači ml. to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...