Peticija za osiguranje prava svake rodilje na pratnju prilikom poroda

Poštovani, 

potpisom ove peticije tražit ćemo pravo na pratnju na porodu svakoj trudnici. Peticija je pokrenuta jer smo naišli na nerazumijevanje i ne podršku udruga i onih koji donose odluke u vrijeme Covid-19 da se omogući trudnicama pratnja na porodu. Ako se pokazalo da noćni klubovi mogu biti otvoreni, koji su žarišta, da se mogu raditi euforične fešte u izbornim stožerima, grliti se i ljubiti, onda je sasvim normalno da je najveća životna euforija postati otac i biti uz svoju partnericu na porodu i ugledati, primiti i poljubiti prvi svoje dijete!

S obzirom da prilikom pratnje na porodu, pratnja mora nositi masku, rukavice i bolničko odijelu i kad nema zaraznih bolesti poput Covid-19, smatramo da bi se isto trebalo i sada osigurati za vrijeme Covid-19 naravno ako partner nema simptome i ako mu se izmjeri temperatura prije pratnje na porodu.

Rodiljama je podrška i hrabrost partnera najbitnija u životu i obitelj se učvršćuje kada su svi skupa i partner vidi što njegova partnerica mora proći kako bi donijela na svijet novi život!

 

Hvala unaprijed!