PETICIJA ZA PROMJENU REGULACIJE PROMETA U ULICI EUGENA KVATERNIKA U SLAVONSKOM BRODU

Sastavio:

U ime stanara mjesne zajednice Mali Pariz

Siniša Oroz

Slavonski Brod  

REPUBLIKA HRVATSKA

Brodsko-posavska županija

Grad Slavonski Brod

Gradska uprava

Vukovarska 1, Slavonski Brod  

PREDMET:         PETICIJA ZA PROMJENU REGULACIJE PROMETA U ULICI EUGENA KVATERNIKA U SLAVONSKOM BRODU

Poštovani,

Apeliramo na Vas da što prije poduzmete potrebne korake za promjenu regulacije prometa u Ulici Eugena Kvaternika u Slavonskom Brodu, radi osiguravanja parkirnih mjesta i smanjenja gužve u prometu. Naime, u naselju Mali Pariz se javljaju sljedeći problemi u prometu:

  • Gužva u Kvaternikovoj ulici zbog izlaska vozila na Kumičićevu ulicu (najviše zbog skretanja vozila na jug)
  • Nedostatak parkirnih mjesta na ulici (najčešće za vrijeme svete mise u crkvi Duha Svetoga), što će se potencijalno razviti u veći problem zbog najavljenog proširenja Ulice Eugena Kumičića radi izvođenja biciklističke staze
  • U Ulici Eugena Kvaternika je postavljen znak „Zabranjeno zaustavljanje i parkiranje“, što vozači redovito ignoriraju i riskiraju kazne, zbog nemogućnosti pronalaženja parkinga

Smatramo da bi se gore navedeni problemi mogli riješiti promjenom prometnog toka  Kvaternikove ulice iz dvosmjerne ulice u jednosmjernu ulicu cijelom dužinom sa smjerom od zapada prema istoku (točnije od raskrižja sa Ulicom Eugena Kumičića prema Glogovici). Predloženim zahvatom bi bilo moguće izvesti parkirališna mjesta u Ulici Eugena Kvaternika sa sjeverne ili južne strane kolnika cijelom dužinom ulice (kao u Ulici Tadije Smičiklasa), budući da Kvaternikova ulica ima izlaze na Ulicu Mile Budaka preko 3 ulice (Tomićeva, Klaićeva i Užarevićeva), odakle je moguća vožnja prema ostalim dijelovima grada preko kružnog toka na križanju Budakove i Kumičićeve (na ovakav način većina stanara i prometuje).

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Siniša Oroz to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticijeonline.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...