Peticija za smjenjivanje profesorice Ivne Milošević

Poštovani,
Odmah na početku se želimo ispričati i zamoliti Vas za razumjevanje.Ova peticija nije pisana po pravilima ni profesionalno ali Vas molimo da ju bez obzira na to uvažite. Mi kao đaci, gimnazijalci koji se spremaju za državnu maturu,Vas molimo da s razumijevanjem dočekate problem na koji Vas želimo upozoriti. Još jednom ističemo da ova zamolba nije rezultat nikakvih đačkih nepodopština nego ozbiljan problem učenika cijele gimnazije. Odvažili smo se na ovaj potez jer već više od godinu dana trpimo nešto što nije u redu i što više ne možemo. Kako se približavaju ispiti državne mature postajemo sve ogorčeniji i osjećamo kako treba nešto poduzeti i uzeti stvari u svoje ruke.
Problem na koji Vam želimo ukazati je način rada pofesorice hrvatskog jezika Ivne Milošević.Naime, hrvatski jezik je brojem sati u nastavnoj godini najzastupljeniji predmet u gimnazijskom obrazovanju,jedan je od tri obavezna predmeta na državnoj maturi i u krajnjim linijama službeni je jezik Republike Hrvatske čiji smo svi ponosni državljani.Iz tih razloga ne bi smio biti zanemaren i omalovažen,posebno u srednjoj školi s gimnazijskim programom rada kakva je naša a nesavjesnim i nestručnim radom već spomenute profesorice se upravo to događa.To i ne samo to.Naime,smatramo da kroz rad profesorice Milošević ne dobivamo potrebno znanje za polaganje ispita državne mature jer veliku većinu gradiva moramo obraditi i naučiti sami.Za školsku zadaću za koju nitko ne bude ocjenjen s odličnim (5) od prvog razreda gimnazije pišemo eseje koje s profesoricom učimo pisati tek u drugom polugodištu trećeg razreda a kad ju zamolimo da nam objasni pravila pisanja eseja dobijemo odgovor :“A što ću vam ja o tome pričati,esej ima 3 dijela;uvod razradu i zaključak.“.
Druga stvar koja nas muči je to što nas profesorica prilikom usmenog provjeravanja znanja ispitiva dulje nego što je propisamo zakonom (dulje od 10 minuta) i demotivira nas tima što bez obzira na to što sami obradimo većinu lekcija i naučimo sve što piše u udžbeniku ne dobijemo ocjenu odličan.
Osim toga profesorica Milošević ocjene koje daje ne čita i ne obrazlaže javno i vrlo često ih ne upisuje u razredu nego nakon nekoliko dana ili tjedana ocjene se pojave u dnevniku.Nadalje,profesorica ne dopušta učenicima odlazak na WC čak ni kad im je stvarno potreba.
To na našu veliku štetu nije sve. Profesorica Ivna nam zamjera izostanke čak i kad smo uistinu bolesni i naši izostanci su apsolutno opravdani te nam zbog toga prijeti smanjivanjem ocjena. Eseje i ostale pismene provjere koje pišemo od kada je dobila posao za stalno nikad nije ispravila u roku tjedan dana kako nalaže zakon nego se njeno ispravljanje zna odužiti i na tri tjedna što je apsolutno nedopustivo.
Prekršenih pravila ima još mnogo, mi smo spremni na otvorenu suradnju.
Ovo je nas prvi korak ali i posljednji vapaj. Nadamo se da ćemo bit ozbiljno shvaćeni i nadamo se promjenama. Ako se to ne dogodi bit ćemo prisiljeni poduzeti mnogo ozbiljnije stvari.
Zapamtite mi ovako više ne možemo.
S poštovanjem,
Gimnazijalci