PETICIJA ZA UVOĐENJE ELEKTRONIČKOG GLASANJA!

S nadom da će ova (za sada samo) inicijativa uroditi plodom,  pokrećemo ovu online peticiju inicijativu za hitno uvođenje elektroničkog glasovanja na svim budućim izborima. 🇭🇷✌️

⚠️ Cilj ove inicijative je pružiti mogućnost svim građanima RH da svoje izborno pravo mogu konzumirati i elektroničkim putem. Dakle, ono NE isključuje mogućnost glasanja putem glasačkih listića kako smo do sada navikli, već samo daje dodatnu mogućnost za sve one koji žele na taj način glasati.

⚠️ Sustav za autentifikaciju, koji bi već danas mogao omogučiti građanima elektronsko glasovanje u Hrvatskoj postoji i to je e-Građanin, a za pohranu bi se glasova mogli koristiti postojeći serveri DIP-a.

⚠️ Elektroničko glasanje bi se moglo obaviti u svega par minuta iz udobnosti kućnog doma ili bilo gdje da se nalazite s internetskim signalom, putem vaših računala, tableta, laptopa ili pametnih telefona, tako da bi trošak doista mogao biti zanemariv.

⚠️ Na taj način štedimo vrijeme i novac, smanjujemo troškove tiskanja listića, smanjujemo potrošnju papira, troškove plaćanja osoba koje će provoditi ili nadzirati izbore, itd...

Također, vjerujemo da bi se uvođenjem elektroničkog glasanja povećala opća izlaznost na izborima, posebice mlađih generacija koje su dosada apstinirale na izborima, čime bi ukupno povećali legitimitet izabranih, a vrlo moguće i značajnije utjecali na sliku bolje Hrvatske, kakvu je vidimo u budućnosti.

PRIMJERI iz prakse: ESTONIJA 🇪🇪

U Estoniji je sustav elektroničkog glasovanja moguć putem njihovog sustava čitanja osobnih kartica, dakle nešto što i mi imamo putem sustava eGrađani. Glasovi Estonaca se ne smatraju konačnima do kraja izbornog dana, odnosno birači mogu promijeniti svoje glasove sve dok službeno ne završi izborni dan. Popularnost on-line glasovanja u Estoniji uvelike se povećava diljem zemlje, tako da je na izborima 2014. i 2015. gotovo trećina estonskih glasova poslana online putem. Inače ovim putem se u Estoniji glasuje već 13 godina.

POTPIŠI ZA elektronsko glasanje i PODIJELI DALJE

inbound5593534912385282144.jpg

#potpišiZaEGlasanje #eGlasanje #ZaOnlineGlasanje

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Hrvoje Bašić to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...