Poništenje Odluke o poskupljenju vrtića od 20%

Dragi roditelji, 

proteklih dana smo svi dovedeni pred gotov čin odlukom Upravnog Vijeća (i potvrdom na Općinskom Vijeću Općine Jelsa) o poskupljenju vrtića od 20%.

Svaka jaslička i vrtička skupina ima svoga predstavnika/icu. Jedan od članova/ica Upravnog Vijeća je i predstavnik/predstavnica roditelja. Predstavnik/ica roditelja je nužno trebao/la ispitati mišljenje ostalih roditelja koje predstavlja. Predstavnik/ica roditelja bi trebao/la obavijestiti roditelje o sjednicama Upravnog Vijeća (prije i nakon Sjednice) preko predstavnika skupina i time, na demokratičan način, predlagati odluke i riješenja te glasati shodno odluci većine.

Samoodlučivanje nije pravo predstavnika/ce roditelja. 

Pozivam Vas da potpišete peticiju jer:

  • nismo svi socijalno jednaki;
  • zbog načina donošenja odluke.

Svi smo svjesni inflacije i porasta cijena te je kućanstvima, obiteljima s djecom najjasnije ALI u proračunu se NE SMIJE ŠTEDJETI NA DJECU. Neosporno je da su troškovi rasli ali ne vjerujemo da je ekonomska cijena porasla za 20% kao i da ne postoji mogućnost da se u Proračunu od 30 miliona kuna pokrije razlika drugim stavkama. 

OPĆINA treba brinuti o najmlađima i konstantno težiti unaprijeđenju kvalitete kroz bolje vrtičke uvjete, kvalitetnu prehranu, sigurnosne higijenske uvjete, stalno dopunjavanje metodičkog i pedagoškog materijala te kompetencije stručnog kadra. 

DJECA SU PRIORITET! 

Udar na kućne budžete nisu poruka o Općini kao prijatelj djece, o Općini kojima su djeca prioritet i poruka jednakih šansi i uključenosti. 

Možemo se samo pitati kad će sljedeća obavijest, bez obrazloženja, doći i s kojim postotkom.

Podrži peticiju i daj do znanja Općini Jelsa da djeca trebaju postati prioritet i djelima. 

Roditelji za roditelje

 

 

 

Roditelji za roditelje    Kontaktirajte pokretača peticije