Postavimo nadzorne kamere!!Spriječimo trovanje pasa!!

EA3EFD8F-5E6F-4E84-83C8-3D01E613C07B.jpeg018D2BDF-09FC-4605-97A4-43FB041EEF35.jpeg5D63EBCA-8C96-4A21-9112-5CA7F06ECC44.jpegVec duže vrijeme vlasnici pasa ali i slučajni prolaznici pronalaze otrovano meso ili meso s čavlima na lokaciji Psećeg parka u Švarcovoj.

Puno puta je nakon pronalaska "začinjenog" mesa,o tome obaviještena policija.Policajci su izašli na uviđaj,uzeli izjave i fotografije pronađenog mesa te otisli.Nikakav pozitivni pomaka nije bio vidljiv.

Tijekom prošlih tjedan dana,susjedi su pronalazili "začavlano" meso i s vanjske strane ograde kao i uz zgradu Općine i Porezne uprave Maksimir.Dakle,time su u opaanost dovedena i djeca koja tamo prolaze kao i ostali prolaznici.

Smatramo da nije nužno da svi ljudi vole pse,moguce je naravno da nekim ljudima oni smetaju i na to imaju pravo.No ostavljanje ovakvih gadosti u cilju otrovanha ili ozbiljnog ozljedivanja pasa podliježe Zakonima RH.

Trovanje životinja zabranjeno je Zakonom o zaštiti životinja (čl. 4, st. 2, tč. 14), a propisana kazna za fizičke osobe je od 10 do 15 tisuća kuna. Također, trovanje je kažnjivo i Kaznenim zakonom (čl. 205, st. 1), a predviđena je kazna zatvora do jedne godine.

Kako bismo tome dosli na kraj i omogucili psima i njihovim ljudima da se bezbrižno kreću našim kvartom,želimo ponajprije krenuti od najmanjih jedinica lokalne samouprave.

Ideja je da skupimo što više potpisa te uputimo zahtjev Mjesnom odboru Mašićeva,Općini Maksimir i Gradu Zagrebu da se kod parkica postave nadzorne kamere!!

 


Majda Krčmar Kavić    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Majda Krčmar Kavić to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...