Postavimo nadzorne kamere!!Spriječimo trovanje pasa!!

EA3EFD8F-5E6F-4E84-83C8-3D01E613C07B.jpeg018D2BDF-09FC-4605-97A4-43FB041EEF35.jpeg5D63EBCA-8C96-4A21-9112-5CA7F06ECC44.jpegVec duže vrijeme vlasnici pasa ali i slučajni prolaznici pronalaze otrovano meso ili meso s čavlima na lokaciji Psećeg parka u Švarcovoj.

Puno puta je nakon pronalaska "začinjenog" mesa,o tome obaviještena policija.Policajci su izašli na uviđaj,uzeli izjave i fotografije pronađenog mesa te otisli.Nikakav pozitivni pomaka nije bio vidljiv.

Tijekom prošlih tjedan dana,susjedi su pronalazili "začavlano" meso i s vanjske strane ograde kao i uz zgradu Općine i Porezne uprave Maksimir.Dakle,time su u opaanost dovedena i djeca koja tamo prolaze kao i ostali prolaznici.

Smatramo da nije nužno da svi ljudi vole pse,moguce je naravno da nekim ljudima oni smetaju i na to imaju pravo.No ostavljanje ovakvih gadosti u cilju otrovanha ili ozbiljnog ozljedivanja pasa podliježe Zakonima RH.

Trovanje životinja zabranjeno je Zakonom o zaštiti životinja (čl. 4, st. 2, tč. 14), a propisana kazna za fizičke osobe je od 10 do 15 tisuća kuna. Također, trovanje je kažnjivo i Kaznenim zakonom (čl. 205, st. 1), a predviđena je kazna zatvora do jedne godine.

Kako bismo tome dosli na kraj i omogucili psima i njihovim ljudima da se bezbrižno kreću našim kvartom,želimo ponajprije krenuti od najmanjih jedinica lokalne samouprave.

Ideja je da skupimo što više potpisa te uputimo zahtjev Mjesnom odboru Mašićeva,Općini Maksimir i Gradu Zagrebu da se kod parkica postave nadzorne kamere!!

 


Majda Krčmar Kavić    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Majda Krčmar Kavić to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticijeonline.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...