Povlačenje odluke o pokretanju nastave u školama za učenike razredne nastave

-  Zbog toga što u školama nije moguće do 11. svibnja stvoriti uvjete za rad propisane Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije Covida 19 HZJZ-a;  

-  Zbog toga što se učenike i radnike u školama izlaže velikoj mogućnosti oboljenja i ponovnom širenju epidemije;  

-  Zbog nejednakih uvjeta rada i vrednovanja te stresa koji će učenicima, učiteljima i roditeljima donijeti provedba nezakonitog modela tzv. mješovite nastave;  

-  Zbog toga što roditelji ne raspolažu svim nužnim informacijama potrebnim za odgovorno donošenje odluke o slanju djeteta u školu

ZAHTIJEVAM

Povlačenje odluke o pokretanju nastave u školama za učenike razredne nastave i nastavak provođenja Nastave na daljinu do daljnjega (do stjecanja uvjeta ili do završetka nastavne godine 2019/20.).

OBRAZLOŽENJE:

Suočeni unatrag nekoliko posljednjih dana s brojnim upitima hoće li se pokušati učiniti nešto konkretno oko stvaranja pritiska radi odustajanja od pokretanja nastave u razredima razredne nastave od 11. svibnja, odlučili smo svima, a napose učiteljima i ostalim radnicima u školama, te roditeljima učenika pružiti mogućnost potpisivanja online peticije kojom se od Nacionalnog stožera zahtijeva povlačenje sporne odluke.

Svi oni koju odluku Stožera o slanju učenika od 1. do 4. razreda u školu od 11. svibnja smatraju štetnom, opasnom i nepotrebnom  pozivaju se ovim putem na iskazivanje svoga stava. Peticijom se od osoba odgovornih za donošenje  Odluke zahtijeva njeno povlačenje i nastavak provođenja nastave na daljinu do stjecanja uvjeta za normalno odvijanje nastave ili do završetaka nastavne godine.

Peticija se može potpisati od danas do 10. svibnja. O rezultatima potpisivanja peticije, javnost će biti obaviještena 11. svibnja, kada će zahtjev službeno biti upućen prema Nacionalnom stožeru.


Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu - Preporod    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu - Preporod to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...