Povlačenje odluke o pokretanju nastave u školama za učenike razredne nastave

-  Zbog toga što u školama nije moguće do 11. svibnja stvoriti uvjete za rad propisane Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije Covida 19 HZJZ-a;  

-  Zbog toga što se učenike i radnike u školama izlaže velikoj mogućnosti oboljenja i ponovnom širenju epidemije;  

-  Zbog nejednakih uvjeta rada i vrednovanja te stresa koji će učenicima, učiteljima i roditeljima donijeti provedba nezakonitog modela tzv. mješovite nastave;  

-  Zbog toga što roditelji ne raspolažu svim nužnim informacijama potrebnim za odgovorno donošenje odluke o slanju djeteta u školu

ZAHTIJEVAM

Povlačenje odluke o pokretanju nastave u školama za učenike razredne nastave i nastavak provođenja Nastave na daljinu do daljnjega (do stjecanja uvjeta ili do završetka nastavne godine 2019/20.).

OBRAZLOŽENJE:

Suočeni unatrag nekoliko posljednjih dana s brojnim upitima hoće li se pokušati učiniti nešto konkretno oko stvaranja pritiska radi odustajanja od pokretanja nastave u razredima razredne nastave od 11. svibnja, odlučili smo svima, a napose učiteljima i ostalim radnicima u školama, te roditeljima učenika pružiti mogućnost potpisivanja online peticije kojom se od Nacionalnog stožera zahtijeva povlačenje sporne odluke.

Svi oni koju odluku Stožera o slanju učenika od 1. do 4. razreda u školu od 11. svibnja smatraju štetnom, opasnom i nepotrebnom  pozivaju se ovim putem na iskazivanje svoga stava. Peticijom se od osoba odgovornih za donošenje  Odluke zahtijeva njeno povlačenje i nastavak provođenja nastave na daljinu do stjecanja uvjeta za normalno odvijanje nastave ili do završetaka nastavne godine.

Peticija se može potpisati od danas do 10. svibnja. O rezultatima potpisivanja peticije, javnost će biti obaviještena 11. svibnja, kada će zahtjev službeno biti upućen prema Nacionalnom stožeru.


Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu - Preporod    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

Potpisivanjem prihvaćam da će Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu - Preporod moći vidjeti sve informacije koje navedem u ovom obrascu.

Nećemo prikazivati vašu e-mail adresu javno online.

Nećemo prikazivati vašu e-mail adresu javno online.


Dajem privolu za obradu informacija koje dostavim u ovom obrascu za sljedeće svrhe:
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...