PROTIV otvaranja gay-kuće u šibenskom Varošu !

http://www.sibenik.in/sibenik/gradonacelnik-buric-sibenik-je-urbana-sredina-i-svaka-nova-inicijativa-je-dobrodosla/34995.html

U prilogu Željko Burić opravdava otvaranje gay-kuće tvrdeći da je svaka nova inicijativa dobrodošla.

To je više nego prazan i sulud argument za pokretanje nekakvog aktivizma u gradu kojeg si gradonačelnik. Ostaje nejasno gdje je granica u interpretaciji takve tvrdnje i što se pod "nova inicijativa u budućnosti može provući.

Recite nam gradonačelniče, što će "gay kuća" jednom gradu Šibeniku ?

U Splitu gey paradu sačinjavaju isključivo homoseksualci pristigli iz Beograda, Ljubljane, nešto malo hrvatskih gey paradera, okupljenih u ovim homo udrugama, te predstavnici vlasti; a vi gradonačelniče vidite potrebu otvaranje gey kuće; na osnovi jedne priče, jednog bivšeg sjemeništarca. Recite nam gradonačelniče, gdje bi bio kraj vašoj rasipnosti kad bi svaki pojedinac u gradu svojim pričama pokretao inicijative za otvaranje nekih drugih "kuća" ?! Da li bi se onda pričalo o "diskriminacijama" ?!

Hoćemo li početi pričati o gospodarstvu grada Šibenika ? Hoćemo o nedostacima u proizvodnji, trgovini, deindustrijalizaciji, gradskom prijevozu itd. ?? Ne, predug bi bio tekst ? Koji su Šibeniku prioriteti ?

Što očekujete od "projekta" gay-kuća ? Hoćemo li od turističkog kulta prikazivanja povijesti, hrvatske dalmatinske tadicije napraviti gey destinaciju ? Da li vi stvarno mislite da će nam takav "projekt" više donijeti nego oduzeti ?

 Neka odluče građani Hrvatske i grada Šibenika !