Protiv promjena regulacije tranzitnog teretnog prometa preko Slovenije

Od 1. lipnja ove godine po cestama G1-6, G1-7 kroz Sloveniju zabraniti teretni tranzitni promet za vozila iznad 7,5 tona koja idu iz Italije prema Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji, Bugarskoj, Crnoj Gori, Rumunjskoj i obrnuto. Izuzetak su vozila sa sjedištem u Istarskoj, Primorsko – goranskoj i Ličko – senjskoj županiji koja koja imaju utovar odnosno istovar u Istri, Kvarneru, Lici i Gorskom kotaru.

Spomenutim se kategorijama zabranjuje promet preko graničnih prijelaza Rupa i Pasjak uz obvezno usmjeravanje na potez Kozina – Ljubljana – Obrežje – Zagreb. Dakle, na ove granične prijelaze neće smjeti ni jedan hrvatski prijevoznik sa sjedištem niže od Ličko – senjske županije, a koji prolazi Sloveniju na putu do Italije. Stotine prijevoznika bit će upućene na granični prijelaz Bregana i nakon toga na autocestu. Da bi došli do granice s Italijom samo će trošak cestarine u jednom smjeru biti minimalno 60 eura.

Od 1. lipnja promijenit će se i uređenje na području graničnih prijelaza Središče ob Dravi (Trnovec), Zavrč (Dubrava Križovljanska), Dobovec (Lupinjak) i Bistrica ob Sotli (Razvor). Posljedično će se kroz Sloveniju zabraniti teretni tranzitni promet za vozila iznad 7,5 tona, koji promet sa autoceste A4 nastavljaju po glavnim ili regionalnim cestama i preko graničnih prijelaza Središče ob Dravi (Trnovec), Zavrč (Dubrava Križovljanska) prema Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji, Bugarskoj, Crnoj Gori, Rumunjskoj i obrnuto. Izuzetak je tranzitni promet koji ima početak ili cilj u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji i obrnuto.

Kroz Sloveniju će zabraniti i teretni tranzitni promet za vozila iznad 7,5 tona, koji promet s autoceste A1 nastavlja po regionalnim cestama i preko graničnih prijelaza Dobovec i Bistrica ob Sotli prema Hrvatskoj. Time će se, ističe se u priopćenju, na sedam od ukupno šesnaest graničnih prijelaza za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu s Republikom Slovenijom biti uvedena ozbiljna ograničenja.

Molimo da se  dozvoli prijevoznicima sa sjedištem u Krapinsko zagorskoj županiji, da prelaze preko GP Dobovec, Trnovec.. i ostale spomenute prijelaze, a da se zabrana odnosi na kamione iz Makedonije, Srbije, Bosne...


Protiv promjena regulacije tranzitnog teretnog prometa preko Slovenije    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Protiv promjena regulacije tranzitnog teretnog prometa preko Slovenije to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticijeonline.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )