Protiv trošarina na e-tekućine - udruga CROHM

Trenutno se u procesu javnog savjetovanja nalazi nacrt Uredbe o visini trošarine na duhanske prerađevine i duhanske proizvode kojim se predlaže uvođenje trošarina na e-tekućine, odnosno svega što se smatra tekućinama za korištenje u e-cigaretama, kao što je samo PG, VG ili prehrambena aroma (Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o nacrtu Uredbe o visini trošarine na duhanske prerađevine i duhanske proizvode).

Kad prijedlog od 1kn/ml e-tekućina bude usvojen, to praktički znači kraj korištenja ovih proizvoda od strane većine korisnika koji si to jednostavno više neće moći priuštiti, jer će poskupljenje proizvoda iznositi od min. 50% pa čak i do 1000%. 

Elektronička cigareta je značajno bolja alternativa, koja se nudi pušačima koji ne mogu ili u ovom momentu ne žele prestati pušiti. Stavljanjem velikih nameta pušače se preusmjerava natrag na cigarete što predstavlja veliki zdravstveni ali i etički problem kad dolazi iz smjera onih koji bi trebali brinuti o zdravlju građana.

Ako smatrate da je uvođenje trošarine na e-cigarete pogrešna odluka, dajte svoj glas, a mi ćemo ga proslijediti donosiocima odluka.

 

 


Filip Tokić - udruga korisnika osobnih isparivača CROHM    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Filip Tokić - udruga korisnika osobnih isparivača CROHM to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...