Protiv trošarina na e-tekućine - udruga CROHM

Trenutno se u procesu javnog savjetovanja nalazi nacrt Uredbe o visini trošarine na duhanske prerađevine i duhanske proizvode kojim se predlaže uvođenje trošarina na e-tekućine, odnosno svega što se smatra tekućinama za korištenje u e-cigaretama, kao što je samo PG, VG ili prehrambena aroma (Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o nacrtu Uredbe o visini trošarine na duhanske prerađevine i duhanske proizvode).

Kad prijedlog od 1kn/ml e-tekućina bude usvojen, to praktički znači kraj korištenja ovih proizvoda od strane većine korisnika koji si to jednostavno više neće moći priuštiti, jer će poskupljenje proizvoda iznositi od min. 50% pa čak i do 1000%. 

Elektronička cigareta je značajno bolja alternativa, koja se nudi pušačima koji ne mogu ili u ovom momentu ne žele prestati pušiti. Stavljanjem velikih nameta pušače se preusmjerava natrag na cigarete što predstavlja veliki zdravstveni ali i etički problem kad dolazi iz smjera onih koji bi trebali brinuti o zdravlju građana.

Ako smatrate da je uvođenje trošarine na e-cigarete pogrešna odluka, dajte svoj glas, a mi ćemo ga proslijediti donosiocima odluka.

 

 


Filip Tokić - udruga korisnika osobnih isparivača CROHM    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Filip Tokić - udruga korisnika osobnih isparivača CROHM to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILIPlaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...