PROTIV UKIDANJA OPĆE GIMNAZIJE U KRIŽU!

Pozivamo sve koji vole naš Križ, koji su se školovali u našoj gimnaziji i sve koji misle na bolju budućnost, da potpišu peticiju PROTIV UKIDANJA OPĆE GIMNAZIJE U KRIŽU!   Ogorčeni smo prijedlogom Ministarstva znanosti i obrazovanja u kojem stoji kako u školskoj godini 2022./2023. nije predviđen upis učenika u 1. razred Opće gimnazije Srednje škole Ivan Švear Ivanić Grad u Križu.

Pozivamo Vas da potpišete peticiju, jer je odluka Ministarstva trenutno u javnom savjetovanju i s peticijom im želimo dodatno pokazati kako je takvo razmišljanje neopravdano. Njihova je odluka iznenadila i roditelje i nastavnike. Tim više, jer smo u dogovoru s ravnateljicom Srednje škole Ivan Švear Ivanić-Grad Josipom Ilić, već razgovarali kako unaprijediti srednjoškolsko obrazovanje u našoj sredini te dogovarali osiguranje sredstva za stipendije te udžbenike za učenike gimnazije u Križu.

Na poziciji Općinskog načelnika Općine Križ nastojim sve gospodarske, društvene, kulturne i sociološke aspekte naše sredine unaprijediti te stvoriti uvjete za ostanak mladih, a tome ukidanje gimnazije nikako ne pridonosi. Zadnjih godina smo našu općinu uspjeli dovesti na razinu poželjne za život, kako novih generacija, tako i mladih obitelji koji traže sredinu u kojoj će se trajno nastaniti. Da smo na dobrom putu govore brojke: privukli smo preko pola milijarde kuna vrijedne investicije koje će otvoriti nova radna mjesta, povećati kupovnu moć i potaknuti kvalitetu života. Ovo su investicije o kojima većina općina i gradova može samo sanjati. U tom smislu vrlo nam je važno da nas i država prati sa svojim razvojnim politikama, a ne da nam poput ovog slučaja uzima ono što nam pripada. Ukidanje smjera Opće gimnazije u Križu u potpunoj je suprotnosti s „Nacionalnim planom oporavka i otpornosti 2021. – 2026.“, koji je prošle godine donijela ova ista Vlada koja nam sada želi uzeti gimnaziju. Ovaj nepromišljeni i neočekivani šamar je ozbiljna prijetnja našoj zajednici.

Zatvaranjem naše gimnazije prekinuli bi ne samo 60 godina tradicije srednjoškolskog obrazovanja, nego bi otežali život mladima koji bi morali putovati u druge gradove na obrazovanje. U ozračju kada sve više institucija odlazi iz malih sredina i nasilno se stremi centralizaciji, vjerujem da zajedno možemo dići glas i pokušati zadržati našu Gimnaziju u Križu za bolje sutra svih nas, a posebno naše djece.  

PRIKLJUČITE SE POTPISIVANJU PETICIJE! SPRIJEČIMO UKIDANJE NAŠE GIMNAZIJE! POKAŽIMO ZAJEDNIŠTVO ZA NAŠ KRIŽ!  

Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić, struč. spec. oec.


Marko Magdić, Općinski načelnik Općine Križ    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

Potpisivanjem prihvaćam da će Marko Magdić, Općinski načelnik Općine Križ moći vidjeti sve informacije koje navedem u ovom obrascu.

Nećemo prikazivati vašu e-mail adresu javno online.

Nećemo prikazivati vašu e-mail adresu javno online.

Nećemo prikazati ove informacije javno online.


Dajem privolu za obradu informacija koje dostavim u ovom obrascu za sljedeće svrhe:
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...