Želimo natrag zimske praznike u ŽZH!

Zbog štrajka koji je trajao više od 3 tjedna povodom nezadovoljstva profesora u ŽZH učenici su nažalost prinuđeni pohađati nastavu tijekom zimskih praznika.

S obzirom da se nalazimo u županiji čiji su stanovnici većinski Katolici smatramo kako bi bilo u redu da provedemo božićno vrijeme sa svojima prijateljima i bližnjima.

Smatramo da nismo odgovorni za štrajk kojim smo bili pogođeni 3 tjedna, jer nismo odgovorni ni za jednu od točaka zbog kojih se provodio štrajk.

Zapravo je neodgovorno i bezobrazan cjelokupan štrajk, jer se odvijao u vrijeme polugodišta, (u vrijeme nastave) zbog točaka s kojima su profesori bili upoznati prije stupanja na posao i potpisivanjem ugovora. Kao takav, smatramo da nismo odgovorni za nezadovoljstvo profesora, i da ni nakakav način ne moramo propuštati trenutke s obitelji kako bi prisustovali nastavi u planirano vrijeme odmora.

Također smo dobili informaciju od brojnih učenika da su praznici isplanirani i da su smještaji rezervirani nepovratnim sredstvima, i da su već kupljene godišnje karte za skijanje, za doček Nove godine itd.

Molimo Vas da imate razumijevanje za nas mlade, jer o nama ovisite Vi i čitava budućnost ove države.

Uzmite stvar u svoje ruke, borite se za svoja prava i potpišite peticiju!

Pismo učenika:

15 dana bez nastave? Ok, kontam nema nastave imamo taj odmor.. Uf onda dodje obavijest da će nastava početi? OPET kontam ok, nema problema otići ću u školu ionako je zadnji tjedan i mogao bih ispraviti ono sto moram.. I opet dodje obavijest govore ići će se od *PREKO BOŽIĆNOG ODMORA*, mi učenici nismo ništa nikom skrivili i opet najviše ispaštamo. Zbog profesora mi gubimo naš Božićni odmor koji smo trebali provesti sa najbližima i obitelji, ali ne oni su odlučili drugačije, oni su odlučili da mi idemo u školu za vrijeme Božićnog odmora, vrijeme onoga blagdana koje je kršćanima drugo najvažnije u povijesti, u vrijeme rođenja našega Spasitelja Isusa Krista, a mi opet *NISTA* nismo krivi, opet mi ispaštamo. Opet kontam ok, nema problema donekle i onda shvatiš da neki profesori nemaju osjećaja prema učenicima i provesti će se nepravda.. Dati će ti 3 kontrolna u jednom danu i reci će ti imao si vremena uciti, sta si radio svo ovo vrijeme? I opet kontam ok, profesori nemaju empatije za nas njih učenici ne zanimaju, tu su samo radi njih samih iako uvijek kažu da su učenici njima broj jedan. Da nije nas ne bi bilo ni njih, tako da oni ovise o nama trenutno. Učenici se nikada nisu bunili, ali mislim da je vrijeme za promjenu, ono sto bi sada trebali je ići u školu do naših praznika, a kada praznici krenu ne ići i šutjeti, jer opet kažem mi nismo krivi i opet smo ispaštali i *uvijek* ćemo ispaštati iako oni to nikada neće priznati, a učenika će biti strah proturječiti nekom profesoru. Mi zaslužujemo neku pravdu, a ta pravda je da Božićne praznike provedemo sa svojim najbližim, a ne u školskoj klupi sa profesorima koji znaju da mi nemamo volje uciti za one dane kojima smo trebali biti kuci, samo ćemo dobiti još vise tih lošijih ocjena.
Ako ovo dodje do onih koji imaju neku moć, neka upamte i promisle o tome sto su upravo pročitali jer je *dosta našega ispastanja.*

 

Molimo vas da dijelite peticiju po društvenim mrežama, jer smo trenutno najpopularnija peticija, i ne možemo dopustiti da se naša borba zaustavi.

 

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Učenici to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.

We will not display your phone number publicly online.Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...