Sanacija ceste od Bregane do Gornje vasi (Žumberak)

Dragi Žumberčani, dragi prijatelji i ljubitelji Žumberka,

rođena sam i živim u Zagrebu, no, moji korjenovi su sa Žumberka, iz sela Poklek. Odatle smo mi, baroni Poklečki. Upravo me to moje podrijetlo neprestano "vuče" na Žumberak. Ljepota žumberačkog krajolika koja me uvijek iznova i iznova zadivljuje ne ostavlja me nikada ravnodušnom kao što me ravnodušnom ne ostavlja i suvremena tragedija današnjih žitelja Žumberka! Ta je tragedija sadržana u nizu životnih elemenata koji su nasušno potrebni za funkcioniranje svakodnevnog života. Ti životni elementi nisu nikakva ekstravagancija, oni su naprosto ljudsko pravo - pravo na, primjerice, adekvatnu cestu, cestu koja nije opasna po život, cestu koja omogućuje siguran dolazak autom ili autobusom iz točke A u točku B. Nije li paradoksalno da u 21. stoljeću, kada se u svijetu očekuju prvi turistički letovi na Mjesec, žitelji Žumberka - dio od Bregana-Grdanjci-Stojdraga-Poklek-Žumberačko Novo Selo-Budinjak-Gornja vas - nemaju adekvatnu, sigurnu cestu, koja im omogućuje kontakt sa Samoborom i Zagrebom!? Riječ je o cesti koja je u katastrofalnom stanju a kojom su žitelji tog dijela Žumberka povezani sa Samoborom te njome svakodnevno saobraćaju automobilom ili autobusom.

Pritome, nemojte zaboraviti da je na Žumberku zabilježen život davno u povijesti, o čemu svjedoče i arheološki nalazi. Pa zar ti koji se sada spremaju turistički letjeti na Mjesec, a imaju puno "kraću" povijest od nas Žumberčana, mogu imati "cestu prema Mjesecu", a stanovnici Žumberka ne mogu imati pristojnu cestu do liječnika, škole, do posla, do prve samoposluge u Samoboru?  To vas ja pitam i to sebe pitam! Ja sam danas odlučila da je bilo dosta, da sam dosta godina gledala kako se ništa ne događa po pitanju poboljšanja infrastrukture na Žumberku.

Nadam se da ćete me podržati u Inicijativi građana "Žumberak u mom srcu" koju pokrećem a kojom želim pomoći žiteljima Žumberka da pristojno žive, da ostvare svoje ljudsko pravo na pristojan život, na sigurnu cestu, na civilizaciju! Sramotno je da se do čarobnog krajolika, na samo 40-tak minuta vožnje od Zagreba, dolazi cestom kakvu nije imala niti Austro-Ugarska Monarhija! I Monarhija je gradila bolje ceste!

Stoga, ako se slažete s napisanime, pozivam vas da se svi zajedno ujedinimo putem ove Peticije za boljitak Žumberka! Ako ste suglasni da se cesta renovira molim vas da potpišete Peticiju. Zahvaljujem se unaprijed svima koji će potpisati.

Jasminka Poklečki


Inicijativa građana "Žumberak u mom srcu"    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Inicijativa građana "Žumberak u mom srcu" to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...