Sačuvajmo laboratorij za mikrobiologiju u DZ Ivanić-Grad!

Poštovani građani i građanke Ivanić-Grada i okolice!

 
Obraćamo Vam se povodom situacije u kojoj je bez našega znanja odlučeno da se Mikrobiologija Ivanić-Grad preseli u Rakitje. Želimo naglasiti kako od osnivanja Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije centralno mjesto obrade uzoraka je u Ivanić-Gradu. Ne samo za naš grad, već i za cijelu Zagrebačku županiju. Pokušava se na osnovi neutemeljenih navoda kako u Domu Zdravlja u Ivanić-Gradu nema mjesta za testiranje na COVID-19 na PCR uređaju provesti cijelokupno preseljenje svima nama iza leđa. Želimo naglasiti da su te tvrdnje netočne, te PCR uređaj već je uspostavljen prije 2 godine i na njemu se obrađuju ginekološki brisevi. Mjesta za obrađivanje uzoraka na COVID-19 ima, te smatramo da bi za sve nas u Ivanić-Gradu to bila beneficija. Želimo upozoriti i na to da bi građani Ivanić-Grada i okolice morali dostaviti uzorke do 10 sati ujutro, do sada su to mogli do 15 sati popodne. Na taj način uslugu gube i građani koji nisu bili u mogućnosti dostaviti uzorke u jutarnjim satima, kao i pedijatrija kada radi u popodnevnim satima. Nama često zbog blizine uzorke u toku dana dostavljaju i građani Dugog Sela, Zeline, Vrbovca i Velike Gorice, pa čak i Čazme. Mikrobiologija Ivanić-Grad postoji oduvijek, a pod Zavod je pripala 2007.godine. Dakle, već 13 godina radi na uslugu građanima. S obzirom da su djelatnice naše građanke i iz okolice, uvijek su bile dostupne svim našim građanima, molimo vas da podržite zahtjev kako bi Mikrobiologija ostala u Ivanić-Gradu kao i do sada.
Mi, potpisnici peticije, svojim potpisima tražimo ostanak Mikrobiologije u Ivanić-Gradu, te ćemo prikupljene potpise dostaviti Županijskoj skupštini Zagrebačke županije sa zamolbom da podupre naše opravdane zahtjeve.

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Igor Cepetić to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...