Sačuvajmo laboratorij za mikrobiologiju u DZ Ivanić-Grad!

Poštovani građani i građanke Ivanić-Grada i okolice!

 
Obraćamo Vam se povodom situacije u kojoj je bez našega znanja odlučeno da se Mikrobiologija Ivanić-Grad preseli u Rakitje. Želimo naglasiti kako od osnivanja Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije centralno mjesto obrade uzoraka je u Ivanić-Gradu. Ne samo za naš grad, već i za cijelu Zagrebačku županiju. Pokušava se na osnovi neutemeljenih navoda kako u Domu Zdravlja u Ivanić-Gradu nema mjesta za testiranje na COVID-19 na PCR uređaju provesti cijelokupno preseljenje svima nama iza leđa. Želimo naglasiti da su te tvrdnje netočne, te PCR uređaj već je uspostavljen prije 2 godine i na njemu se obrađuju ginekološki brisevi. Mjesta za obrađivanje uzoraka na COVID-19 ima, te smatramo da bi za sve nas u Ivanić-Gradu to bila beneficija. Želimo upozoriti i na to da bi građani Ivanić-Grada i okolice morali dostaviti uzorke do 10 sati ujutro, do sada su to mogli do 15 sati popodne. Na taj način uslugu gube i građani koji nisu bili u mogućnosti dostaviti uzorke u jutarnjim satima, kao i pedijatrija kada radi u popodnevnim satima. Nama često zbog blizine uzorke u toku dana dostavljaju i građani Dugog Sela, Zeline, Vrbovca i Velike Gorice, pa čak i Čazme. Mikrobiologija Ivanić-Grad postoji oduvijek, a pod Zavod je pripala 2007.godine. Dakle, već 13 godina radi na uslugu građanima. S obzirom da su djelatnice naše građanke i iz okolice, uvijek su bile dostupne svim našim građanima, molimo vas da podržite zahtjev kako bi Mikrobiologija ostala u Ivanić-Gradu kao i do sada.
Mi, potpisnici peticije, svojim potpisima tražimo ostanak Mikrobiologije u Ivanić-Gradu, te ćemo prikupljene potpise dostaviti Županijskoj skupštini Zagrebačke županije sa zamolbom da podupre naše opravdane zahtjeve.

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Igor Cepetić to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticijeonline.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...