Siščani ne žele grad prepoznatljiv po zagađenju i opasnom otpadu!

G.I. Siščani ne žele biti Smetlišćani zabrinuta je zbog najave da će Rijekatank iz Rijeke graditi postrojenje u Pračnu. Rijekatank je sa riječkih Srdoča otjeran zbog pritiska građana koji su se žalili na nesnosan smrad. U Sisku žele prikupljati opasni i neopasni kemijski otpad u količini od 30 000 tona godišnje. Namjera im je izgraditi postrojenje u zoni u kojoj djeluju mnogi OPG-ovi orijentirani na proizvodnju hrane. PETICIJA2.jpgTvrtka Remondis Medison iz Draganića, otjerana je iz matičnog mjesta, potom iz Jastrebarskog zbog smrada i nepridržavanja propisa pri zbrinjavanju medicinskog otpada. Uz njih se veže i afera odlaganja velike količine nedovoljno obrađenog medicinskog otpada u Donjem Miholjcu na odlagalištu komunalnog otpada. Takva praksa je strogo zabranjena u zemljama EU, ali kod nas je prošla bez sudskog epiloga. Oni žele svoje poslovne aktivnosti prikupljanja, skladištenja i sterilizacije medicinskog infektivnog otpada obavljati u prostoru bivšeg Herbosa, nadomak kuća i zone namjenjene rekreaciji.
Uz ekološke probleme koje imamo od ranije, primjerice nesanirane pogone bivše Rafinerije, ne želimo dodatne moguće problematične zagađivače u svom gradu.

Potpisom na ovu peticiju oštro se protivim da se navedenim tvrtkama omogući rad u gradu Sisku!


Građanska inicijativa Siščani ne žele biti Smetlišćani    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Građanska inicijativa Siščani ne žele biti Smetlišćani to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...