SMANJITI PLACE SABORSKIM ZASTUPNICIMA

SMANJITI PLAĆE SABORSKIM ZASTUPNICIMA

Saborski zastupnici su u prva tri mjeseca 2013.g. u svojim foteljama trebali provesti SAMO 25 RADNIH DANA. No kako ih nitko ne kontrolira, sabornica je često bila poluprazna. Ali plaću i brojne dodatke uredno su primili. Njihova prava u prva tri mjeseca građane su stajala čak 16,7 milijuna kuna.

Primjer izračuna i visine izdavanja za jednog od brojnih saborskih zastupnika (Ana Lovrin HDZ) : bruto plaća (30.878 kn)+ paušal (1.500 kn) + stanarina i režije (3.000 kn) + putni troškovi (3.290 kn) + naknada za odvojeni život (1.000 kn) = sveukupno 39.668 kn.

Istodobno se režu mirovine braniteljima, prosvjetarima se ne mogu isplatiti putni troškovi, a zaposlenicima u javnim službama obustavljaju se božićnice i regresi, ali i donosi odluka o financiranju parlamentarnih stranaka za 2014. kojom se ni za kunu ne smanjuju dosadašnja prava političara. Dapače, stranke će dobiti 50 milijuna kuna, koliko i lani.

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za prošlu godinu iznosila 5.441 kunu.

OVIM SE POTPISUJE PETICIJA DA SE PLAĆE SABORSKIM ZASTUPNICIMA ODREĐUJU TEMELJEM GORE NAVEDENOG PROSJEKA ZA PRETHODNU GODINU TE DA SE IZJEDNAČE S PROSJEČNOM MJESEČNOM ISPLAĆENOM NETO PLAĆOM ZA PROŠLOGODIŠNJE RAZDOBLJE.

S obzirom na navedeno, ostaje činjenica da naši saborski zatupnici IMAJU PRAVO na tako NEMORALNE, NEETIČNE I NEPRAVEDNE iznose plaća.

OVO JE POSLJEDNJI DEMOKRATSKI NAČIN ISKAZIVANJA NEZADOVOLJSTVA OGORČENIH GRAĐANA I HRVATSKOG GOSPODARSTVA.