SOS za Faros maraton

Ponukani smo višemjesečnim nefunkcioniranjem sportske udruge MPHDP-Stari Grad rezultat čega je bila izuzetno loša organizacija i brojni propusti na Faros maratonu 2016. koji su rezultirali ugrožavanjem sigurnosti plivača. Time je ovoj međunarodnoj priredbi od izuzetnog značaja za Grad Stari Grad, a time i samom Gradu, njegovu imageu i svim njegovim građanima nanesena velika sramota diljem Republike Hrvatske i svijeta. Stoga se mi građani Grada Staroga Grada i drugi ljubitelji daljinskog plivanja i Faros maratona pridružujemo potpisima plivača sudionika Faros maratona 2016., te od Gradonačelnika Grada Staroga Grada putem ove Peticije tražimo slijedeće:

1) Da zaustavi propadanje Faros maratona kao međunarodne priredbe od izuzetnog značaja za Grad Stari Grad i samovolju pojedinaca u sportskoj udruzi MPHDP-Stari Grad, te da navedena udruga konačno profunkcionira na temelju svojih općih akata i zakona.

2) Da kao građanin ovog grada temeljem prije svega svoje građanske odgovornosti, a potom i kao gradonačelnik, stane iza Janeza Maroevića koji je po svom iskustvu od 25 godina u ovom poslu, po svom statusu u svjetskom daljinskom plivanju (uživa apsolutnu potporu cjelokupne svjetske plivačke javnosti), po svojim stručnim, intelektualnim, moralnim i radnim kvalitetama daleko najpogodnija osoba koja u budućnosti može voditi Faros maraton. Smatramo da Janez Maroević jedini može spriječiti srozavanje Farosa na razinu lokalne utrke i jedini može sačuvati ostanak Hrvatskog saveza daljinskog plivanja u Starom Gradu, te profesionalnom organizacijom spriječiti ugrožavanje sigurnosti plivača.

3) Da sve organizacijske propuste ovogodišnjeg Faros maratona i propuste u pravno-administrativnom funkcioniranju sportske udruge MPHDP-Stari Grad uvrsti kao točku dnevnog reda na slijedećoj sjednici Gradskog vijeća, te donošnjem odluka koje su u njegovoj i njihovoj pravnoj domeni doprinese opstojnosti Faros maratona i vraćanju njegova izgubljenog ugleda u svijetu.

Meritta Glasnovich    Kontaktirajte pokretača peticije