SPRIJEČIMO NAPLATU VELIKOG PARKINGA U SESVETAMA UZ ŽELJ. PRUGU (izvanulično parkiralište uz Ninsku ulicu)

Pokrećemo peticiju kao odgovor na savjetovanje Grada Zagreba sa zaintersiranom javnošću o Nacrtu prijedloga Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o korištenju javnih parkirališta i javnih garaža (dalje: Nacrtu), započeto 9. studenog 2020. godine.

Poveznica na savjetovanje gdje možete pronaći tekst Nacrta: https://www.zagreb.hr/nacrt-prijedloga-pravilnika-o-izmjenama-i-dopunama/163599

Naime, u Nacrtu je predviđen početak naplate velikog izvanuličnog parkinga uz Ninsku cestu u Sesvetama, parkinga uz željezničku prugu, gdje brojni Sesvećani ostavljaju vozila pa vlakom i autobusima idu dalje prema Zagrebu i drugdje.

Više stotina vozila koja se tamo dnevno parkiraju slilo bi se prema centru ili druge dijelove grada te bi se dodatno usporila ionako opterećene prometnice u Sesvetama i cjelokupnom Gradu Zagrebu.

Ovaj parking naplaćivao bi se po cjeniku Zone IV.1 - što znači dnevno 5 kn od ponedjeljka do petka ili mjesečno 100 kn, bez mogućnosti naplate po satu.

Iako je otvoreno savjetovanje, Vijeće GČ Sesvete na sjednici dana 13.11. 2020. ODBILO je raspraviti o ovom pitanju, nisu željeli uvrstiti u dnevni red donošenje zaključka kojim se protivimo naplati parkinga u Sesvetama niti bilo koji drugi akt. Izgovor je da ćemo se o tome očitovati kad savjetovanje završi, te kada nadležna gradska tijela od nas to zatraže ?!?!

Potpišite ovu peticiju ako se slažete da veliko "izvanulično parkiralište u Ninskoj ulici (zapadno od k.br. 22) - na području Sesveta" briše se iz prijedloga Narcrta, odnosno da se i dalje ne naplaćuje.

Molim Vas peticiju proslijedite svim zainteresiranima jer prihodi od naplate parkirališta u Sesvetama, nisu prihod Gradske četvrti Sesvete, nego Zagrebačkog Holdinga d.o.o. - podružnice ZagrebParking, koju plaćaju svi gdje god se parkiraju u zonama naplate u Gradu Zagrebu.

Vaše potpise predat ćemo svim nadležnima po ovome pitanju:

Vijeću Gradske četvrti Sesvete,

Gradski ured za prostorno uređenje, graditeljstvo, izgradnju Grada, komunalne poslove i promet

Zagrebački Holding d.o.o. - podružnica ZagrebParking,

Gradskoj skupštini Grada Zagreba,

Gradonačelniku Grada Zagreba,

kao i priložiti otvorenom savjetovanju.

S poštovanjem,

Vladimir Marić