Trčimo po spizu

Grad Orahovica broji preko sto studenta fizioterapije s Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek uz studente dentalne medicine koji svoju praksu provode u Centru za prevenciju, dijagnostiku, liječenje i rehabilitaciju kardiovaskularnih bolesnika. Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek proširuje svoje djelovanje s otvaranjem navedenog Centra i dobivanjem zgrade od strane grada Orahovice kako bi Fakultet studentima osigurao potrebnu knjižnicu, menzu i sličnu namjenu prostora. Vizija dekana Fakulteta ima obećavajuću perspektivu u ostvarivanju ciljeva zdravstvenog turizma i oživljavanja grada. Postavlja se pitanje što je sa studentima, koje su njihove potrebe, jesu li oni zadovoljni svojim studentskim životom i radi li grad na tome da im osigura osnovne potrebe kako bi se izjednačio s većim studentskim gradovima u RH? U trenutnoj situaciji kratak odgovor na sva pitanja je NE. 

 

Gdje nastaje problem? Studij fizioterapije Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek nalazi se nedaleko od samog centra Orahovice, u istome centru pronalazimo 2 minimarketa Boso i Konzum koji imaju osnovne namjernice, a širi izbor proizvoda pronalazimo 2 km od Fakulteta u supermarketu Spar. Studenti dolaze iz različitih krajeva Hrvatske i socio-ekonomskih statusa, a većina nema vozilo s kojim bi mogli otići u "spizu". Zbog toga, trčimo, hodajmo, vozimo biciklu do jedinog dućana koji ima nešto širi izbor namjernica i neka nas se vidi s punim kesama na putu do kuće. Cilj ove peticije je pozvati neku od drogerija (Bipa, DM, Muller i sl.) da svoju poslovnicu otvore u ovom studentskom gradu. Pored većeg izbora zdrave hrane potencijalne drogerije, studenti će imati i ostale artikle koji im u ovom trenutku nisu dostupni, poput parfumerije, artikala za njegu lica, kosa, tijela i slično.

 

Uz dostupnost zdrave prehrane, ova peticija će se dotaknuti i problematike javnog prijevoza. Autobusni kolodvor koji nema šalter za kupnju karata već se raspored vožnje saznaje u obližnjem kafiću bez sigurnosti istinitosti informacijama. Oronula zgrada koja nije u upotrebi treba hitnu obnovu, zbog čega će se podnijeti zahtjeva za obnovu zgrade s čime bi se osposobio navedeni šalter te će se poslati upit autobusnoj kompaniji Arriva za većim brojem linija. Pored toga, trenutna obnova željeznice došla je sve do Virovitice, što znači da će sljedeća etaža pokriti i željezničku stanicu Zdenci-Orahovica. Obzirom da ova stanica također nema šalter za kupnju karata i produživanje mjesečnih iskaznica, nakon sakupljenog dovoljnog broja glasova ova peticija će se poslati i Hrvatskim željeznicama. Uz navedeno, dosadašnja praksa odlaska na željezničku stanicu Čačinci potencijalno bi mogla otići u zaborav jer će se zahtijevati da svim vlakovima stanica Zdenci-Orahovica bude obavezna jer se u gradu Orahovici nalazi Fakultet.

 

 

Potpišite ovu peticiju

By signing, I accept that Miro Skračić will be able to see all the information I provide on this form.

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.


I give consent to process the information I provide on this form for the following purposes:
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...