Ukidanje obavezne članarine HOK-u

Vjerujemo da je za ovu inicijativu svaki obrtnik u državi jer se kao i kod inicijative za ukidanje članarine HGK postavlja pitanje koje koristi imaju obrtnici od članarine, a koja je čak i veća od članarine HGK?

Podjednako je, kao što je i HGK bio, obavezan namet, samim time što se obaveza zadužuje na poreznoj knjigovodstvenoj kartici i što porezna uprava vodi zaduženje.
Namjera ove peticije je da se pokrene i inicijativa kojom bi se pomoglo i obrtnicima.

Nije nam jasno zašto su obrtnici izuzeti od oslobođenja kad su tvrtke oslobođene?

I mi želimo mogućnost dobrovoljnog plaćanja.

Pravo je svakog pojedinog obrtnika da odluči želi li i da li su mu potrebne usluge HOK-a.

U inicijativi se skroz spominjao i HOK, a na kraju je ispalo da su nas jednostavno preskočili i mi dalje nastavljamo šutjeti i plaćati.

Članarina za HGK je iznosila 504,00 kn godišnje, a HOK je 912,00 kn.


Koliko veće promete ima većina tvrtki koje su oslobođene u odnosu na obrte, a pogotovo paušalne obrte koji su ograničeni s visinom prometa?

Činjenica je da smo u stvari svi mi poduzetnici koji se borimo, pošteno radimo i plaćamo sve Zakonom propisane obaveze, neovisno o tome jesmo li obrti ili tvrtke i ovakvim izuzimanjem obrtnika od izbora oko plaćanja članarine učinjena je velika nepravda i diskriminacija prema svima koji svoje djelatnosti obavljaju kao obrtnici.

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Glas obrtnika! to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...