Ukidanje obaveznog pripravništva za buduće pripravnike zdravstvenih struka

Zdravstveni radnici prvostupnici i magistri (fizioterapije, radne terapije, radiološke tehnologije, sestrinstva, sanitarnog inženjerstva, medicinsko laboratorijske dijagnostike, primaljstva) te srednjoškolska zanimanja zdravstvenog usmjerenja (fizioterapeutski tehničari, sanitarni tehničari, zdravstveno-laboratorijski tehničari, medicinske sestre (četverogodišnji program), primalje-asistentice, dentalni tehničari, itd.) DUŽNI SU ODRADITI PRIPRAVNIČKI STAŽ u trajanju od 12 mjeseci kako bi STEKLI UVJET za prijavu stručnog ispita i polaganja istog.
Bez odobrenja za samostalni rad i licence ne možemo raditi u struci. Za dobivanje pripravničkog staža čekamo od par mjeseci do nekoliko godina zbog iznimno malih kvota, a za vrijeme samog čekanja moramo biti prijavljeni na HZZ kao nezaposlene osobe.
Ovim putem Vas molimo da potpišete peticiju za UKIDANJE obveznog pripravničkog staža za navedene struke. Tražimo da ukidanjem budu obuhvaćeni učenici i studenti koji su već završili školovanje i čekaju prijavljeni na HZZ kao i nadolazeće generacije učenika i studenata koji tek moraju završiti svoje obrazovanje

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Andrijana K to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...