Usporivači prometa Sveta Nedelja - Kalinovica

Želite li da vam djeca budu sigurnija u prometu? Ili da se smanje brzine na Svetonedeljskoj cesti? Da kamioni prestanu voziti kraj vaših kuća? U tom slučaju pročitajte i potpišite:

 

Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije Remetinečka cesta 3. 10 000 Zagreb

I

Trg Ante Starčevića 5 10 431 Sveta Nedelja  

                                                     PETICIJA

Apeliramo na ŽUCZ i Grad Svetu Nedelju da u najkraćem roku odobre i izvedu postavljanje usporivača prometa na županijskoj cesti Ž3061, te visinskih blokada za ulaz vozila mase veće od 10t na svim ulazima na Ž3061 (2 u Sv.Nedelji, te 1 u Kalinovici).

Cesta je dužine >6,5km, od čega je najveći dio pravac koji mnogi vozači koriste za divljanje (posebice motocikli) vozeći daleko iznad ograničenja koje je mjestimično 40km/h. Također, svakodnevno se može vidjeti kako teretna vozila krše zabranu ulaska vozilima >10t na Ž3061 ignorirajući znak zabrane prometa.

Cesta prolazi kroz Svetu Nedelju, Brezje, Kerestinec, i Kalinovicu te je neizbježan put za mnogu djecu na putu prema OŠ Sveta Nedelja.

Na cesti su već postavljeni usporivači na dva mjesta, u Kerestincu na križanju Svetonedeljske ceste, ulice Purgarija i Prosinačke ulice, te Kalinovici kod tvrtke Duplico te ne vidimo nikakve prepreke u postavljanju dodatnih usporivača prometa.

Usporivače prometa trebalo bi postaviti u Brezju na najmanje dva mjesta; križanje Svetonedeljske, ulice Augusta Šenoe i ulice Vladimira Nazora, te na križanju Svetonedeljske i Brezjanskog puta, te svakako u Svetoj Nedelji na samom ulazu u centar grada uklanjajuči dosadašnje usporivače koji su u potpunosti uništeni.

 

Usporivače treba postaviti prvenstveno radi zaštite mnogobrojne školske djece koja trebaju prijeći tu cestu na putu do autobusne stanice, ili na putu do pločnika, a također i za zaštitu svih koji žive kraj i u blizini ceste.

Kod ankete možete upisati samo ulicu, ne i kućni broj: npr. Svetonedeljska cesta...

 

Potpišite ovu peticiju

Potpisivanjem prihvaćam da će Ivica Blažević moći vidjeti sve informacije koje navedem u ovom obrascu.

Nećemo javno objavljivati vašu adresu.


Dajem privolu za obradu informacija koje dostavim u ovom obrascu za sljedeće svrhe:
Autoriziram Ivica Blažević da preda informacije koje sam naveo/la na ovom obrascu sljedećim stranama:
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...