VRATIMO DR. BANDALO ŽEBČEVIĆ NA SUĆIDAR!

Poštovani,

potpisom ove peticije traži se omogućavanje liječnici obiteljske medicine dr.med.spec. Jadranki Bandalo Žebčević bavljenje njenim životnim pozivom - liječenjem svojih mnogobrojnih pacijenata u primjerenim uvjetima. Kako ćemo u nastavku pojasniti, doktorici Bandalo Žebčević je potrebno omogućiti nastavak vršenja medicinske prakse u prostorima Zdravstvene stanice Sućidar, u kotaru Sućidar u kojem obitava većina njezinih pacijenata, što joj Dom Zdravlja Splitsko-dalmatinske županije, kao vlasnik navedenih prostora, pokušava onemogućiti.

Dr. Jadranka Bandalo-Žebčević je šest godina zaredom okrunjena titulom najbolje u svom poslu. Iza nje je 41 godina i pet mjeseci rada, a svoj posao i dalje obavlja s velikom strašću i predanošću što su tijekom svih ovih godina osjetili i njezini pacijenti. Tako ju je njih 2150, kada je došlo vrijeme da ode u mirovinu, molilo da ostane još neko vrijeme. Na traženje njenih pacijenata, a posebno zbog osjetljive zdravstvene situacije izazvane pandemijom, izrazila je želju i volju nastaviti svoj rad te je zatražila dozvolu Ministarstva zdravstva RH za produženje svog rada koju je Ministarstvo i odobrilo.

Od svibnja do studenog 2021., ambulanta na Sućidru se renovirala te je tijekom toga razdoblja svo osoblje bilo privremeno preseljeno u ambulantu na Mertojaku. Dom zdravlja SDŽ je ovakvu situaciju podmuklo iskoristilo da dr. Bandalo Žebčević zabrani povratak u prostore za koje ona i dalje plaća najam i troškove režija. Po završetku renovacije ambulante na Sućidru svi ugovorni liječnici su vraćeni na svoja radna mjesta osim dr. Bandalo Žebčević. Dom Zdravlja Splitsko-dalmatinske županije tvrdi da je dr.Bandalo Žebčević na svoj 65.rođendan izgubila pravo na korištenje prostora ZS Sućidar, usprkos činjenici da doktorica i dalje uredno plaća najam i sve ostale dažbine prema DZ SDŽ, kao što je to radila i tijekom prethodne 32 godine rada na Sućidru. Time navedena institucija pokazuje očito nepoznavanje pravnih odredbi te se drsko oglušuje na odluke samoga Ministarstva zdravstva RH.

Ovdje se ne radi o pukoj borbi za 40 metara kvadratnih; ovo je mnogo više od toga. Smatramo da liječnik koji je više od polovine svog života posvetio požrtvovnom radu s pacijentima, pred kraj svog radnog vijeka ne zaslužuje trošenje energije na podmukla i zla podmetanja od strane institucije koja bi interes pacijenata trebala staviti na prvo mjesto, baš kao što to radi dr. Bandalo-Žebčević, a želja njenih pacijenata da se vrati na Sućidar i njihova spremnost da stanu uz nju u ovoj borbi to i dokazuje.

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Marija Gunjača to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILIPlaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...