VRATIMO STUDENTE NA FAKULTETE

PETICIJA "VRATIMO STUDENTE NA FAKULTETEshutterstock_106310195-750x500.jpg" ZA NOVU AKADEMSKU GODINU 2020./2021. U KOJOJ SE TRAŽI USPOSTAVA NASTAVE NA FAKULTETIMA 

Upućujemo ovu peticiju Vladi Županije Zapadnohercegovačke, Vladi Hercegovačko-neretvanske Županije, rektoratu Sveučilišta u Mostaru, te nadležnim javnozdravstvenim i prosvjetnim vlastima i institucijama.

Tražimo da se uspostavi model kakav je i bio prije početka online nastave, za nastavak školovanja studenata. 

Kako ekonomija treba nastaviti, tako potpisivanjem ove peticije smatramo da se i obrazovanje treba nastaviti jer trebamo razmišljati o budućnosti, a i posljedicama po studente i njihovu budućnost mentalnog zdravlja, te i o budućnosti na tržištu rada, ali i o budućnosti cijelog našeg društva.

Mnogi kolege nemaju savršene uslove za pohađanje online nastave, te se potpisivanjem ove peticije slažemo da je kvaliteta nastave znatno opala, te nam se čini da će, ukoliko se nastavi ovakva uspostava nastave, još više opasti kvaliteta iste. 

Socijalna funkcija obrazovanja ne može biti nadomještena online nastavom.

Imajmo razumijevanja za studente i profesore Prirodno-matematičkih znanosti kojima prenošenje, a i upijanje znanja je iznimno teško(čak i nemoguće) putem online nastave, kao što je i slučaj i na drugim fakultetima.

U slučaju razmatranja i donošenja odluke o nastavku online nastave tražimo da se, onima koji žele da pohađaju nastavu u zgradama fakulteta to i omogući.