Vratite Građanima Vozni Red

  1. Screenshot_20200922_101150.jpgNedavno su na sjednici gradskog vijeća, oni koji bi trebali biti tu za osiguravanje našeg boljitka i unapređivanje kvalitete života, obavijestili javnost da su ukinute linije gradskog javnog prijevoza. I to linije br 5, 2, 2A i 3A. Linija broj 7 vozi pola dana. Uz lijepi komentar da se naučimo presjedati. 

Također djeca muku muče sa van gradskim linijama koje su prorijeđene i nemaju sa čime ići u školu ili iz škole. I djeca iz Dubrovačko primorja, ali i djeca iz Konavala i Župe. 

Jednostavno objašnjenje je da se ne isplate. Zaboravili su ti isti da se nama ne isplati imati gradsku upravu sa 300 zaposlenih, pa im opet svaki mjesec davamo plaće i plaćamo nerad i čekanje na papire, dozvole i slične stvari koje su u opisu njihovog radnog mjesta.

Djeca koja idu iz Lapada u školu na Pločama i Viktoriji, neka šetaju po kiši i buri, ne'š ti. Što će im bit.

Penzioneri sa Vojnovića nek idu na placu u Gruž pješke. Taman da one štapove za hodanje malo izližu po asfaltu. 

Doći sa Viktorije do Babinog kuka, pa zašto ne bi čekali malo na Pilama i divili se ljepoti Grada u kojem živimo.

Roditelji neka djecu voze kilometrima u školu i iz škole, pa mogu uzeti slobodno sa posla za to, što da ne. 

Linija 7 i 5, koje voze na Medarevo i prema tri srednje škole. Linija 2 i 2A, koju uglavnom penzioneri koriste.

Djeca neka trče i prelaze magistralu za uhvatiti autobus broj 3, jer što će im 3A da ne pretrčavaju magistralu. Brži su od auta. Što se može dogoditi, osim neko dijete pognuti. Ajde, ima i gorih stvari, jelda??? 

Ljudi koji se koriste tim linijama,rredom su korisnici Libertasovog mjesečnog pokaza, pa se ne isplati. Nema profita. Javni gradski prijevoz bi isto tako trebao biti u svojstvu servisa građana. Zbog toga se i zove Javni, a nije privatni.

Kad počnu gradski čelnici štediti na svojim plaćama i svom komodu, onda se može početi štediti na servisima za građane i njihovom komodu. 

Dotad apeliramo na zdrav razum i zahtjevamo da se spomenute linije vrate u vozni red javnog gradskog prijevoznika Libertas. 

Srdačno Vaši, 

Građani Grada Dubrovnika, Konavala, Župe i Dubrovačko Primorja

 


DUMAM-e, Mame iz Dubrovnika i okolice    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize DUMAM-e, Mame iz Dubrovnika i okolice to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILIPlaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...