Vratite nam naše skaline!

Mi, mještani ovog dijela Mokošice tražimo nazad skaline koji su tu od samog nastanka naselja. Samovoljom mokoškog župnika don Ivice Pervana skalini su uklonjeni, a dio su naše kulturne baštine i tradicije koju poštujemo. Nevjerojatno je da u ovoj čitavoj situaciji mještani nisu bili uopće obaviješteni, niti pitani za mišljenje. Skalini su praktički nestali preko noći. Skinuti su pod krinkom „osiguravanja“ pristupa za invalide. Ako se doista radilo o osiguravanju pristupa invalidima, onda su se trebali skinuti i skalini pred samom crkvom, a mogla se postaviti i kamena rampa bez da se višestoljetni kameni skalini uništavaju. Stoga mi, potpisnici ove peticije, radi očuvanja naše tradicije i kulture, a i uključivanja građana u javne rasprave, ZAHTIJEVAMO od gradonačelnika Mata Frankovića sljedeće:

1) povratak skalina u prvobitno stanje

2) da se 1m u desnom dijelu skalina, koji bi trebali biti isti kakvi su bili, poploča te napravi kamena rampa s rukohvatom kako bi pratitelj i osoba u kolicima mogli lakše pristupiti crkvi

Smatramo da nije bilo potrebe u potpunosti dizati stare skaline koji su bili tu od osnutka sela. U ovom „novom normalnom“ puno bi nam značilo da se očuva djelić naše povijesti i baštine.


Stanovnici Mokošice    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Stanovnici Mokošice to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticijeonline.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...