Vratite nam naše skaline!

Mi, mještani ovog dijela Mokošice tražimo nazad skaline koji su tu od samog nastanka naselja. Samovoljom mokoškog župnika don Ivice Pervana skalini su uklonjeni, a dio su naše kulturne baštine i tradicije koju poštujemo. Nevjerojatno je da u ovoj čitavoj situaciji mještani nisu bili uopće obaviješteni, niti pitani za mišljenje. Skalini su praktički nestali preko noći. Skinuti su pod krinkom „osiguravanja“ pristupa za invalide. Ako se doista radilo o osiguravanju pristupa invalidima, onda su se trebali skinuti i skalini pred samom crkvom, a mogla se postaviti i kamena rampa bez da se višestoljetni kameni skalini uništavaju. Stoga mi, potpisnici ove peticije, radi očuvanja naše tradicije i kulture, a i uključivanja građana u javne rasprave, ZAHTIJEVAMO od gradonačelnika Mata Frankovića sljedeće:

1) povratak skalina u prvobitno stanje

2) da se 1m u desnom dijelu skalina, koji bi trebali biti isti kakvi su bili, poploča te napravi kamena rampa s rukohvatom kako bi pratitelj i osoba u kolicima mogli lakše pristupiti crkvi

Smatramo da nije bilo potrebe u potpunosti dizati stare skaline koji su bili tu od osnutka sela. U ovom „novom normalnom“ puno bi nam značilo da se očuva djelić naše povijesti i baštine.


Stanovnici Mokošice    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Stanovnici Mokošice to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...