VRATITE RAKETE: Jeste li za povratak obrane od tuče raketama?

U samo 20 dana područje Krapinsko - zagorske županije tri puta je pogodilo jako nevrijeme praćeno obilnom tučom, pri čemu su na usjevima, vinogradima, voćnjacima, automobilima, gospodarskim i stambenim objektima nastala štete koje se broje u desecima milijuna kuna. Iako u manjim razmjerima, tuča je velike štete radila i na području Varaždinske, Međimurske, Zagrebačke i Koprivničko - križevačke županije. Od tuče se na području središnje i sjeverne Hrvatske posljednje dvije godine brani još samo generatorima, a krajem ljeta obrana od tuče, prema prijedlogu Ministarstva poljoprivrede i DHMZ-a, u Saboru RH se kroz donošenje zakona planira u potpunosti ukinuti.

Nebrojeni apeli raketara koji tvrde da protugradna obrana raketama sigurno funkcionira bolje od nikakve te na stotine komentara građana u kojima se zaziva povratak obrane od tuče raketama, motiv su za organiziranje ove peticije.

Njome se želi potaknuti nadležne u Ministarstvu poljoprivrede, DHMZ-u, pa i Vladi RH, da se od tuče ponovno počne braniti raketama i da se barem djelomično spriječe štete koje se kratkoročno i financijski mjere u desecima milijuna kuna, a dugoročno te u trudu, znoju, vremenu i marljivosti ljudi i mnogo više. 

Podršku ovoj peticiji dali su Udruga raketara RH te krovne udruge voćara, pčelara i vinogradara s područja Krapinsko - zagorske županije. 

 

 InShot_20220525_211614353.jpg

 

 

 

 


Zagorje International    Kontaktirajte pokretača peticije