Za Povratak laboratorijskog Vađenja Krvi u Ambulanti Hrasnica

Poštovani stanovnici Hrasnice,

Ovim putem pozivamo sve građane Hrasnice da podrže našu peticiju s ciljem vraćanja laboratorijskog vađenja krvi u Ambulanti Hrasnica 1, kao što je to nekad bilo. Ovaj zahtjev proizlazi iz duboke zabrinutosti zbog smanjenja kvalitete zdravstvene usluge koju pruža naša ambulanta, te želje da se osigura bolja i efikasnija briga o našem zdravlju.

Vađenje krvi u ambulanti je ključni dio dijagnostičkog procesa i značajno utječe na brzu i preciznu dijagnozu bolesti. laboratorijskog vađenje krvi je postupak koji omogućava ljekarima da dobiju neophodne informacije o pacijentovom zdravstvenom stanju i da pruže odgovarajuću terapiju. Međutim, naša ambulanta više ne pruža ovu uslugu, čime su pacijenti prisiljeni da putuju do drugih zdravstvenih ustanova radi ovog osnovnog medicinskog testa.

Nedostatak laboratorijskog vađenja krvi u Ambulanti Hrasnica rezultira nizom problema, uključujući:

  1. Gubitak vremena i novca pacijenata: Pacijenti su prisiljeni da putuju do drugih ambulanti ili bolnica kako bi obavili ovaj test, što stvara dodatne troškove i gubi se dragocjeno vrijeme.

  2. Otežana dostupnost zdravstvene brige: Smanjenje dostupnosti laboratorijskog vađenja krvi ograničava pristup osnovnoj zdravstvenoj skrbi za stanovnike Hrasnice, posebno za starije i bolesne osobe.

  3. Dijagnostička nesigurnost: Nedostatak laboratorijskog vađenja krvi može dovesti do poteškoća u postavljanju preciznih dijagnoza i pružanju odgovarajućeg liječenja pacijentima.

Zbog navedenih razloga, mi, građani Hrasnice, tražimo od nadležnih tijela i Ministarstva Zdravstva KS, Javna ustanova Dom zdravlja Kantona Sarajevo, Doma Zdravlja Ilidža da ponovno uvedu laboratorijsko vađenje krvi u našu ambulantu. Time bismo osigurali bržu, efikasniju, i dostupniju zdravstvenu skrb za našu zajednicu.

Potpišite ovu peticiju kako bismo zajedno pokazali podršku ovom važnom zahtjevu i osigurali bolju zdravstvenu skrb za sve nas. Vaša podrška je ključna da se ova promjena ostvari.

Hvala vam na podršci i zajedničkom naporu za poboljšanje zdravstvene zaštite našoj zajednici.


Hanadin Basarić (Član savjeta MZ Hrasnice 1)    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Hanadin Basarić (Član savjeta MZ Hrasnice 1) to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...