Za Povratak laboratorijskog Vađenja Krvi u Ambulanti Hrasnica

Poštovani stanovnici Hrasnice,

Ovim putem pozivamo sve građane Hrasnice da podrže našu peticiju s ciljem vraćanja laboratorijskog vađenja krvi u Ambulanti Hrasnica 1, kao što je to nekad bilo. Ovaj zahtjev proizlazi iz duboke zabrinutosti zbog smanjenja kvalitete zdravstvene usluge koju pruža naša ambulanta, te želje da se osigura bolja i efikasnija briga o našem zdravlju.

Vađenje krvi u ambulanti je ključni dio dijagnostičkog procesa i značajno utječe na brzu i preciznu dijagnozu bolesti. laboratorijskog vađenje krvi je postupak koji omogućava ljekarima da dobiju neophodne informacije o pacijentovom zdravstvenom stanju i da pruže odgovarajuću terapiju. Međutim, naša ambulanta više ne pruža ovu uslugu, čime su pacijenti prisiljeni da putuju do drugih zdravstvenih ustanova radi ovog osnovnog medicinskog testa.

Nedostatak laboratorijskog vađenja krvi u Ambulanti Hrasnica rezultira nizom problema, uključujući:

  1. Gubitak vremena i novca pacijenata: Pacijenti su prisiljeni da putuju do drugih ambulanti ili bolnica kako bi obavili ovaj test, što stvara dodatne troškove i gubi se dragocjeno vrijeme.

  2. Otežana dostupnost zdravstvene brige: Smanjenje dostupnosti laboratorijskog vađenja krvi ograničava pristup osnovnoj zdravstvenoj skrbi za stanovnike Hrasnice, posebno za starije i bolesne osobe.

  3. Dijagnostička nesigurnost: Nedostatak laboratorijskog vađenja krvi može dovesti do poteškoća u postavljanju preciznih dijagnoza i pružanju odgovarajućeg liječenja pacijentima.

Zbog navedenih razloga, mi, građani Hrasnice, tražimo od nadležnih tijela i Ministarstva Zdravstva KS, Javna ustanova Dom zdravlja Kantona Sarajevo, Doma Zdravlja Ilidža da ponovno uvedu laboratorijsko vađenje krvi u našu ambulantu. Time bismo osigurali bržu, efikasniju, i dostupniju zdravstvenu skrb za našu zajednicu.

Potpišite ovu peticiju kako bismo zajedno pokazali podršku ovom važnom zahtjevu i osigurali bolju zdravstvenu skrb za sve nas. Vaša podrška je ključna da se ova promjena ostvari.

Hvala vam na podršci i zajedničkom naporu za poboljšanje zdravstvene zaštite našoj zajednici.


Hanadin Basarić (Član savjeta MZ Hrasnice 1)    Kontaktirajte pokretača peticije