Zabrana držanja krvolocnih pasmina pasa

Peticija za zabranu držanja krvolocnih pasmina pasa.

Sve češće smo svjedoci napada velikih krvolocnih pasmina pasa. Pas je oružje u rukama neodgovornih vlasnika. Najčešće vlasnici takvih pasa nemaju osnovno znanje o pasmini koju kupuju, ne socijaliziraju pse i nemaju uvjete za držanje takvih pasmina i samim time ugrožavaju susjedstvo i okolinu. Napadaju male pse na povodcima i njihove vlasnike. 

Vlasnici takvih pasa su u većini slučajeva agresivni i ne prihvaćaju krivnju. Jednom kada dodje do napada i ostanete bez ljubimca ili takav pas trajno osakati nekoga, tada je kasno. Nemate se kome žaliti. 

Zalagati ćemo se za to da svatko tko želi kupiti bilo koju krvolocnu pasminu ne može kupiti takvog psa ukoliko ne dokaže da ima uvjete za držanje istih. Da ne može u gusto naseljenom području nabaviti takvog psa bez privole susjeda koji su vrlo često žrtve napada jer psi vrlo često preskaču na susjedov posjed. Zalagati ćemo se za to da vlasnik mora obrazložiti iz kojih razloga želi takvog psa kao i za to da prije kupovine mora proći psihijatrijsko vjestanje.  Zalagati ćemo se za to da psa ne može dovesti u neposrednu blizinu ljudi dok pas ne prodje socijalizaciju i dresuru. Zalagati ćemo se za to da osobe sklone kriminalu i osobe problematičnog ponašanja otprije poznate policiji ne mogu kupiti takvog psa i da oni koji ipak takvog psa prodaju takvim osobama budu kazneno gonjeni. 
Screenshot_20230324-214339_Chrome.jpg

Potpišite ovu peticiju

Potpisivanjem prihvaćam da će Violeta moći vidjeti sve informacije koje navedem u ovom obrascu.

Nećemo prikazivati vašu e-mail adresu javno online.

Nećemo prikazivati vašu e-mail adresu javno online.


Dajem privolu za obradu informacija koje dostavim u ovom obrascu za sljedeće svrhe:
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...