Zabrana vozila na otoku Silbi kako bi se povećala sigurnost

Ovom peticijom (KONTRAPETICIJOM)  želimo skrenuti pozornost na sve veći broj raznih vozila ( traktora, quadova, električnih vozila i romobila i bicikli) koji ugrožavaju sigurnost svih mještana a i brojnih turista koji se šetaju seoskim putovima neočekujući da na njih naleti neko vozilo! 

Ljudi su navikli na isključivo pješačke staze po kojima se u zadnje vrijeme voze električna vozila i bicikle koja voze iznimno brzo, a koja pješaci ne čuju. Što je posebno opasno za djecu i starije ljude!!

Pješačke staze i putovi NISU NAMIJENJENI VOZILIMA, a pogotovo ne tolikom broju!  Silba ljeti ima i 10.000 stanovnika!! Svjedoci smo sve većih oštećenja staza koje ne sanira Grad ili pojedinci nego Zadruga.    

Silba je već desetljićima poznata kao OTOK PJEŠAKA, tako da je već i postala brend. Nemojmo dozvoliti da postanemo kao svi drugi otoci! Dakle, upravo je to jedna od posebnosti koja izdvaja NAŠ otok od svih drugih prekrasnih jadranskih otoka! Nemojmo dozvoliti da  TO izgubimo!

Samo podsjetnik što piše u Odluci Grada iz 2015. kad su prvi put dozvolili bicikle usred ljeta: Sukladno Odluci Grada Zadra Pješačka zona Silba namijenjena je u prvom redu za kretanje pješaka, a zabranjeno je kretanje motornim vozilima, osim vozilima s posebnom dozvolom. Vozila kojima je dozvoljen promet unutar Pješačke zone Silba ne smiju se kretati brzinom većom od brzine hoda pješaka što danas nije pravilo nego IZNIMKA!

Odluku  iz 2015.g. koje se nitko ne pridržava  pročitajte na sljedećem linku: https://krsevan.grad-zadar.hr/GradskoVijece/SAZIV%2013%20-%2017/GV%2017%20-%20web/19%20-%20Pje%C5%A1a%C4%8Dka%20zona%20Silba.pdf

Potpišite ovu peticiju

Potpisivanjem prihvaćam da će SILBA U SRCU moći vidjeti sve informacije koje navedem u ovom obrascu.

Nećemo prikazivati vašu e-mail adresu javno online.

Nećemo prikazivati vašu e-mail adresu javno online.


Dajem privolu za obradu informacija koje dostavim u ovom obrascu za sljedeće svrhe:
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...