ZAHTIJEV ZA SMIJENU RAVNATELJA ŽUPANISKE LUCKE UPRAVE MALI LOSINJ

Filipa Baliju, ravnatelja Županijske lučke uprave Mali Lošinj šira javnost je imala prilike upoznati u izvještajima Nove TV s gradilišta luke Mrtvaška na otoku Lošinju. Tako se mogla uvjeriti u ono što znaju mnogi građani Lošinja i gotovo svi koji su imali bilo kakav službeni odnos s njime ili su vodili bilo kakav postupak pri lučkoj upravi,  kao i svi koji su imali bilo kakvu komunikaciju s njim kao ravnateljem ŽLU Mali Lošinj. Svojim odlukama, načinom rada, komunikacijom sa strankama i građanima, vođenjem investicije i načinom upravljanja  lukama na područja Grada Malog Lošinja Filip Balija pravi veliku štetu svima. Načinom na koji vodi investiciju u luku Mrtvaška koja bi trebale biti na korist otočanima i turistima istima on pravi štetu. Luka je projektirana  bez konzultacije s Ilovčanima, za velike trajekte, a ne za  male brodice i glisere koje koriste Ilovčani, a neprimjerenom organizacijom gradilišta Ilovčanima je otežan i produžen put do Lošinja, smanjena kvaliteta života i povećani troškovi  života. Nekima su ugrožena radna mjesta, poslovanje i egzistencija. Ulaganja u lučku infrastrukturu koju pod ravnanjem Filipa Balije provodi ŽLU Mali Lošinj, umjesto da budu na korist i zadovoljstvo otočana i njihovih gostiju, postaju razlogom njihovih frustracija. Načinom kako upravlja lukama u svojoj nadležnosti ravnatelj ŽLU Mali Lošinj unosi nemir i nered. Vezove dodjeljuje svojom voljom umjesto prema Zakonu, propisima, propisanim procedurama i pravilnicima. Oduzima vezove onima koji na njih imaju prava, a daje vezove onima koji na njih nemaju prava ili ih ne bi trebali dobiti po redosljedu prioriteta. U lukama krši vlastiti Pravilnik o redu na način što lučka područja koristi suprotno njihovoj namjeni. Tako komunalne vezove daje u nautičkom dijelu luke, a nautičare upućuje na na operativnu obalu. Lučku ležarinu naplaćuje selektivno, proizvoljno i protivno Odluci o lučkim tarifama. Lučke pristojbe naplaćuje javnim brodovima, ali Gradu Malom Lošinju ne plaća ono što mora prema Pravilniku, 30% netto prihoda ostvarenih od nautičkih vezova. U vrijeme izborne kampanje za lokalne izbore kao ravnatelj Županijske lučke uprave koristio je položaj da obećanjima i dodjelama vezova podupire kampanju jedne kandidatkinje i jedne političke opcije. Svojim radom, ponašanjem, komunikacijom  i odnosom prema strankama Filip Balija je pokazao da nije osoba s kompetencijama i integritetom za vođenje  lučke uprave Mali Lošinj, jer u konačnici proizvodi ozbiljnu društvenu, a mnogim građanima Malog Lošinja i turistima osobnu štetu.    

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Antonio Bonic to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticijeonline.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...