ZAHTIJEVAMO HITNU IZGRADNJU DODATNIH PARKIRALIŠNIH MJESTA U KVARTU SREDNJACI

Upućujemo:

  •  Ured gradonačelnika grada Zagreba
  •  Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju grada,graditeljstvo, komunalne   poslove i promet,
  •  Sektor za komunalne poslove i javne površine

          Odjel za komunalne poslove i zelenilo

  •  Gradska četvrt Trešnjevka-Jug

           Vijeće gradske četvrti

 

Zahtijevamo od odgovornih gradskih službi da HITNO izgrade nova parkirališna mjesta u naselju Srednjaci, sukladno potrebama građana u vremenu u kojem živimo.

Srednjaci su naselje građeno prema urbanističkim planovima i potrebama iz razdoblja 1970-ih godina, pa je potrebno povećati broj parkirališnih mjesta kako bi se pratile suvremene potrebe  svih sudionika u prometu (pješaka, biciklista i vozila), kao što su i sami rekli (vidi dolje odgovor Vijeća gradske četvrti na postavljeni upit davne 2016. godine). 

Nemogućnost pronalaženja parkirališnih mjesta u kvartu je postala svakodnevni problem i ima utjecaj na planiranje privatnog života svakog građana. 

Zbog premalog broja parkirališnih mjesta, dolazi do nepropisnog parkiranja, narušavanja zelenih površina, naplaćivanja kazni od strane komunalnih redara i odvoza vozila uz naplatu kazne. 

Grad je dužan riješiti ovaj problem jednako hitno kako je spreman i naplaćivati kazne zbog nepropisnog parkiranja. 

Broj vozila u kvartu se znatno povećao i izgradnjom novih zgrada koje nemaju osiguran parkirališni prostor za broj izgrađenih stanova. Grad im je dao uporabnu dozvolu, prema tome Grad treba riješiti problem parkirališnih mjesta u kvartu. 

Gradskim uredima, pa tako i Uredu gradonačelnika već poslan upit za rješavanje problema parkirališnih mjesta u naselju Srednjaci dana 22. siječnja 2016. godine, na koji je stigao odgovor od strane Vijeća gradske četvrti 01. veljače 2016. godine, a koji možete vidjeti u nastavku.

U siječnju slijedeće godine će biti skoro tri (3) godine od dana slanja upita i od dana kada je na upit odgovoreno i učinilo se nije ništa. Problem sa parkiranjem se povećao, a koliko se kazni naplatilo zbog nepropisnog parkiranja, koliko je vozila uz naplatu kazne odvezao Zagrebparking koji je podružnica Zagrebačkog Holdinga, moguće je da bi samo od tih naplaćenih kazni mogao biti izgrađen veliki, novi parkirališni prostor u našem kvartu.

 

U nastavku: Odgovor Vijeća gradske četvrti Trešnjevka - Jug

odgovor_Lj-Arbutina_(1)_page1_image11.jpgodgovor_Lj-Arbutina_(1)_page2_image1.jpg 

 

 


Ljiljana Arbutina    Kontaktirajte pokretača peticije