Zahtjev Vladi RH za pokretanje proizvodnje na našem Imunološkom

Peticija_-_Zahtjev_Vladi_RH.v2_.pngImunološki zavod je institucija koja nas je štitila od zaraznih bolesti još od 1893. godine, pa sve do 2014. godine kada su se ugasile sve proizvodnje na zavodu. Imali smo naša cjepiva, krvne derivate, interferon, antitoksine za zmijske otrove, antitetanus i druge lijekove i medicinske proizvode. Danas nemamo ništa. 

Na zgarištu nekadašnjeg bisera i najvrijednije institucije na ovim područjima ostali su dugovi veći od 100 milijuna kuna, hipoteke i 150ak zaposlenika koji ne uspijevaju zaraditi ni za wc papir, a kamo li za svoju plaću. Njihova plaća + režijski troškovi (struja, voda, grijanje, telefon i drugo) financiraju se od novca poreznih obveznika - Imunološki, koji godinama ne proizvodi ništa, košta nas preko 30 milijuna kuna godišnje, odnosno u 4,5 godine to je preko 135 milijuna kuna.

Korona pandemija koja vlada baš ovih dana, i kojoj kraj baš i nije na vidiku, donijela je i jednu veliku korist! Pokazala nam je što znači kad nemaš svoju proizvodnju. Pokazala nam je što znači kad nemaš suverenitet. Pokazala nam je da izvisiš, jer svako prvo proizvodi i opskrbljuje sebe, a tek onda daje drugima. Pokazala nam je da ovisiš o uvozu ako nemaš svoje! Otvorila nam je oči...

KORONA PANDEMIJA NAM JE POKAZALA DA NAM TREBA NAŠ IMUNOLOŠKI ZAVOD, ali ne da troši iz proračuna i proizvodi ništa, već da nam PROIZVODI NAŠE LIJEKOVE kako ne bismo ovisili o uvozu, ali i zato jer se radi o potencijanom biološkom oružju i našoj sigurnosti!

I zato ZAHTIJEVAMO od Vlade RH HITNO:

  1. pokretanje naše proizvodnje lijekova iz krvi ili plazme dobivene od naših dobrovoljnih davatelja krvi i za naše stanovništvo - samodostatnost!
  2. pokretanje proizvodnja i svih ostalih imunobioloških lijekova i medicijskih proizvoda koje smo imali i prije: cjepiva, interferon, antitoksine za zmijske otrove, antitetanus
  3. pokretanje istraživanja i razvoja na Imunološkom zavodu

ZAHTIJEVAMO od Vlade RH:

  • Imunološki mora ostati u državnom vlasništvu, jer se strateške institucije ne smiju privatizirati!
  • prestanite rasipati naš novac za koji ne dobivamo ništa korisno zauzvrat! Kupujte socijalni mir za svoj novac, a ne naš!
  • promijenite nesposobnjakoviće koji već 4,5 godine nisu u stanju pokrenuti proizvodnju! U svakom normalnom poduzeću oni bi već odavno dobili otkaz!

Podržavamo Vladu i Nacionalni stožer civilne zaštite u naporima da ublaže posljedice pandemije korona-virusa, ali istovremeno nemamo ni mrvicu empatije za višegodišnje zanemarivanje Imunološkog!

Peticiju je pokrenula Narodna inicijativa Naša krv za naše zdravlje - pokrenimo Imunološki odmah!

Faceook stranica incijative je: https://www.facebook.com/inicijativazaimunoloski

Facebook grupa inicijative je: https://www.facebook.com/groups/nasakrvzanasezdravlje/


Zoran Kalinić, Narodna inicijativa Naša krv za naše zdravlje - pokrenimo Imunološki odmah    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

Potpisivanjem prihvaćam da će Zoran Kalinić, Narodna inicijativa Naša krv za naše zdravlje - pokrenimo Imunološki odmah moći vidjeti sve informacije koje navedem u ovom obrascu.

Nećemo prikazivati vašu e-mail adresu javno online.

Nećemo prikazivati vašu e-mail adresu javno online.

Nećemo javno prikazivati vaš telefonski broj online.


Dajem privolu za obradu informacija koje dostavim u ovom obrascu za sljedeće svrhe:
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...