Zahtjev za ukidanje cijele odluke o Izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom redu - zabrana držanje domaćih životinja unutar građevinskih naselja na području Grada Komiže

Gradsko vijeće Grada Komiža, na svojoj zadnjoj sjednici prije izbora, donijelo je Odluku kojom ukida tradicoionalni način života u komiškim selima kao i na otocima Biševo, Sv.Andrija i Palagruža.

WhatsApp_Image_2021-04-08_at_18.12_.14_.jpegOdlukom je zabranjeno držanje domaćih životinja unutar građevinskih naselja na području Grada Komiža, a dozvoljeno držanje na poljoprivrednim zemljištima, ali 50 m udaljeno od javne prometnice i 150 m udaljeno od najbližeg stambenog, turističkog, ugostiteljskog ili sakralnog objekta, čime se naša sela pretvaraju u sterilna predrađa Komiže bez svojih osnovnih sadržaja, bez duše, a uskoro i bez ljudi kojima je ovom Odlukom oduzeta mogućnost za opstanak OPG-a čija se djelatnost već dugi niz godina odvija na tradicionalni način.

WhatsApp_Image_2021-04-08_at_18.14_.18_.jpegStanovnici otoka Visa, Vi koji ste otišli sa otoka Visa a nosite ga i dalje u srcu, gosti, prijatelji našeg lijepog otoka, pomozite nam da spriječimo daljnju devastaciju i depopulaciju naših sela, potpišite odmah ovu peticiju i dijelite dalje svojim prijateljima.

Mijenjaju nam život, ne pitajući nas što želimo, sve pod parolom “napretka i razvoja ruralnih područja Komiže”, pretvaraju nas u bezživotnu sezonsku spavaonicu! Želimo naš seoski život nazad! Želimo zadržati ljude koji će zbog ove Odluke napustiti otok, zato što od poljoprivrede žive, a pravo na rad i opstanak im je ukinuto.

Svojim sudjelovanjem u peticiji, zajedno sa stanovništvom komiških sela i otoka, tražimo hitno ukidanje Odluke o Izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom redu, Gradskog vijeća Grada Komiže od 30. ožujka 2021.(KLASA: 021-05/21-03/17, Urbroj: 2190/02-01-21-01).


Andrija Vitaljić    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Andrija Vitaljić to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticijeonline.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )