Zahtjevi za hitno donošenje mjera za povećanje sigurnosti djece u prometu u Dugom Selu

Dana 21. svibnja 2024. u Rugvičkoj ulici u Dugom Selu život je pri povratku iz osnovne škole Ivana Benkovića izgubila osmogodišnja djevojčica prilikom naleta kamiona.

Potaknuti ovom nepotrebnom tragedijom, ali i svjesni neadekvatnosti prometne sigurnosti u našem gradu, mi sugrađanke i sugrađani zahtjevamo od gradskih vlasti, poglavito od gradonačelnika grada Dugo Selo, Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije, ravnateljice PU Dugo Selo i ravnateljica i ravnatelja dugoselskih škola da hitno osmisle plan kojim će se žurno implementirati mjere koje zahtjevamo i o tome nas obavijestiti:

1. Vraćanje školskog autobusa za Rugvičku ulicu

○ Mnoge obitelji na Rugvičkoj ulici ovise o školskom autobusu kako bi njihova djeca sigurno stigla do škole i natrag. Tražimo hitno vraćanje ove usluge kako bi se osigurala sigurnost djece koja putuju ovom rutom.

2. Hitno rješenje rasvjete i prometne signalizacije oko Osnovnih škola Ivan Benković i Josip Zorić i gradskih vrtića.

○ Potrebno je odmah poboljšati rasvjetu i prometnu signalizaciju oko O.Š. Josip Zorić i  O.Š Ivan Benković, posebno na ulazu u školu i parkiralištu. Tražimo postavljanje uspornika prometa, kamera i dodatne signalizacije u neposrednoj blizini škola posebno oko nadvožnjaka i budućeg trgovačkog centra Stop&Shop , te na glavnim rutama kojima se djeca kreću na putu do škole,  kako bi se osigurala veća sigurnost. Oko gradskog vrtića i DV Vrapčić nedostaju nogostupi i prometna signalizacija kao i adekvatna rasvjeta.

3. Hitan znatno veći angažman policije posebno oko škola i vrtića 

Tražimo veći angažman policije u vidu školskih patrola koje će osiguravati sigurnost djece prilikom dolaska i odlaska iz škole i vrtića Također, zahtijevamo veću prisutnost policije na glavnim rutama kojima se djeca vraćaju iz škole, posebno u večernjim satima i tijekom gušćeg prometa.

Pozivamo vas da podržite peticiju za hitno donošenje mjera koje će povećati sigurnost djece u prometu u našem gradu Dugom Selu. Naša djeca zaslužuju  sigurno okruženje na putu do škole i kuće.

Potpisivanjem ove peticije, pridružujete se naporima da naša djeca budu sigurna u cijelom našem gradu! 

Podržite nas i potpišite peticiju!

Srdačno, Građanska inicijativa Dugo Selo za sigurnost djece


Građanska inicijativa Dugo Selo za sigurnost djece    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

Potpisivanjem prihvaćam da će Građanska inicijativa Dugo Selo za sigurnost djece moći vidjeti sve informacije koje navedem u ovom obrascu.

Nećemo prikazivati vašu e-mail adresu javno online.

Nećemo prikazivati vašu e-mail adresu javno online.


Dajem privolu za obradu informacija koje dostavim u ovom obrascu za sljedeće svrhe:
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...