Zaštita mentalnog i fizičkog zdravlja maturanata grada Zagreba, Zagrebačke županije i Sisačko-moslavačke županije.

Kao što znamo naša djeca bi trebala ponovno početi sa školskom godinom sa 18.01.2021. godine, ministar Radovan Fuchs je donio odluku kojom u klupe fizički vraća učenika od 01. do 04. razreda osnovnih škola, te maturante s obrazloženjem da je isto potrebno kako bi učenici mogli prikupiti adekvatna znanja za kraj školske godine i maturu. Ono što nije spomenuo i uzeo u obzir je situacija koja se dešava na prostoru središnje Hrvatske od ožujka prošle godine a to su potresi zbog kojih smo imali proglašene dane elementarne nepogode, dane katastrofe i dane žalosti. Smatramo da je forsiranje maturanata kojima je i tako stresno razdoblje samo po sebi jer su na završetku svog trenutnog obrazovanja na to da fizički odlaze u škole, gdje se ne osjećaju sigurnima gdje moraju prolaziti pored razrušenih zgrada i kuća uz konstanta podrhtavanja potpuno apsurdno. Hoćete li vi ministre plaćati psihološku pomoć učenicima? Hoćete li vi ministre dati obećanje da se djeci u školi neće ništa dogoditi? Možete li Vi i Vlada preuzeti odgovornost za sve maturante na području grada Zagreba, Zagrebačke županije te Sisačko-moslavačke da dok su u školama će sve biti uredu i da će oni biti dobro? Ne možete i nikada nećete moći i ne usudite se to napraviti jer znate da smo mi u pravu. Zato poslušajte one koji znaju kako im djeca dišu, uzmite u obzir mišljenje struke, pitajte pedagoge, psihologe a ne da takve odluke donosite vi koji za to niste nimalo kompetentni. Tražimo objašnjenje Vlade, Sabora ali i svih ministarstava kako je moguće da vi možete voditi državu putem online sjednica i online glasanja a djeca ne mogu završiti srednju školu online? Hoćete li nam reći da zapravo djeca u 4. razredu srednje škole  imaju važnije zadatke od vas koji nam vodite državu?

Definitivno smatramo da nema potrebe da im se popušta niti da im se olakšava, neka ispiti budu i teži, ali dozvolite im da budu u sigurnosti svog doma, mi ovdje govorimo o djeci koja još nisu neka niti punoljetna, a i godine ne znače ništa kada je u pitanju važnost zdravlja fizičkog i psihičkog.

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Laura Klapka to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticijeonline.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...