ZATVARANJE ASFALTNE BAZE, ASFALT GROUP DOO LUKAVAC

Dragi prijatelji, 

Obzirom da u našoj državi, većina stvari ne funkcioniše dobro, naučili smo da moramo stvari rješavati samostalno. Ovim putem, dajem svoj doprinos očuvanju iole normalne okoline za život jednog ljudskog bića. Ovo je prvenstveno poziv svim mještanima Tabaka, a zatim i mještanima okolnih mjesta.

Već neko vrijeme, asfaltna baza "Asfalt group" uredno zagađuje ionako zagađen zrak. Smještena je u MZ Tabaci, u neposrednoj blizini naselja.

Poslat je dopis Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove, a odgovor je u najmanju ruku zabrinjavajući. Rečeno nam je da onakav zagađivač nema potrebe za okolišnom dozvolom.

Kako nema kada se u jutarnjim satima ne može biti napolju, sve je bijelo od prašine i čestica koje direktno utiču na zdravlje ljudi?

Kako nema kad od smrada katrana ne možeš biti napolju?

Koliko sam mogla saznati, mještani su se bunili protiv otvaranja te baze, međutim onome ko je to dozvolio to očito nije važno.

Kao što rekoh, naučeni smo da sami rješavamo probleme. Ovim putem, molim sve ljude da potpisivanjem peticije, daju svoj doprinos u pokušaju da kreiramo koliko toliko normalne uslove života. 

Sa prikupljenim potpisima, idemo sa dopisima prema Kantonalnom i Federalnom nivou.

Svima vama koji date podršku, od srca se zahvaljujem.

 

Lpviber_image_2023-06-02_10-30-35-843.jpg

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize M. to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILIPlaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...