ZATVARANJE SPOJNE CESTE D1 OD SVETOG KRIŽA ZAČRETJA DO LEPAJCI

Dragi svi,

ovo je pitanje svih nas. Kako mještana Svetog Križa Začretja, tako i cjelokupnog stanovništva Krapinsko - zagorske županije..

Tko zna u kojem ćete se trenutku Vi naći na nekom od kritičnih točaka ove ceste?

ŠTO OVOM PETICIJOM ŽELIMO?

Želimo zatvaranje dionice spojne ceste D1 od Svetog Križa Začretja do Lepajci.

 

ZAŠTO?

Zato što su raskrižja Ulice Marije Jurić Zagorke te Ulice Matije Gupca sa spojnom cestom izuzetno loše odrađena. Na prijelazu u Dukovec nema ni obilježenog pješačkog prijelaza, a tom cestom mještani godinama prolaze.

Kritična točka te dionice jest i skretanje u Štrucljevo koje se da odraditi bez zatvaranja dionice od Zaboka do Začretja.

Hrvatske ceste muljaju nas već mjesecima. Na jedan vrlo podli način otvorena je spojna cesta. Bez ikakve medijske popraćenosti u 17:30. Zašto? Jer su znali koliko Začretju ovo smeta i jer su znali da bismo masovno došli na otvorenje.

Hrvatske ceste od proljeća obećavaju semafore, kraj je prosinca semafora još nema.

Zaključci analize cestovne sigurnosti prometnog fakulteta u Zagrebu pokazala je kako cesta ima nedostataka i kako je potrebno odraditi dodatne radove. Ako je to potrebno, znači da je cesta nesigurna.

Školarci se 9.1.2023. vraćaju u školske klupe. U tjednu kada je cesta puštena u promet, djeca se nisu usudila pješke proći do škole na križanju spoje ceste i Ulice Marije Jurić Zagorke. Škola im je na maksimalno  minuta od doma.

Što će biti 9.1.?

POTPIŠIMO PETICIJU ZA NAŠU DJECU, ZA NAS!

NEK SE ČUJE I NAŠ GLAS!


Tatjana Belanović    Kontaktirajte pokretača peticije