DRVENIK VELI - ZAHTJEV ZA DONESENJE ODLUKE O ZABRANI DIVLJEG SIDRENJA U UVALI KRKNJASI -blue lagoon - EKO MREZA NATURA 2000

Građanska incijativa zirona.org i prijatelji pokreće peticiju

sa ciljem donešenje odluke o zabrani ‘’divljeg‘’ sidrenja u uvali Krknjaši (blue lagoon), otok Drvenik Veliki - u ekološkoj mreži Natura 2000

Sop_anchoring_in_posidonia_fields_Krknjasi_blue_lagoon_Drveniik_Veli1.png

Niže potpisani stanovnici, osobe s boravištem, prebivalištem, vlasnici nekretnina i njihovi potomci te svi članovi obitelji s Drvenika Velikog traže zabranu ‘’divljeg‘’ sidrenja u zaštićenoj ekološkoj mreži Natura 2000 Krknjaši — tzv. Blue lagoon.    

Godinama upozoravamo na problematiku sidrenja na toj lokaciji, devastaciju podmorja, staništa posidonije i periske. Tijekom ljetnog perioda dnevno se tamo sidri više od 150 jedrilica, katamarana i motornih plovila, izletnički brodovi (fish picnic), a svi oni opterećuju ovaj vrlo senzibilan ekosustav.Livade posidonije su oštećene, a naše kristalno plavo more s kojim se ponosimo, nestaje zajedno s njom.Pored toga, mimo zakona i zdravog razuma, nasipava se obala i dodatno uništava okoliš, a sve kako bi se udovoljilo izletničkim gostima. 

Peticija je počela  08.06.2023. godine i traje do daljnjeg.

VAŽNO:  zbog vjerodostojnosti peticije molimo da potvrdite svoju adresu elektroničke pošte, nakon što potpišete peticiju i dobijete E-Mail, ali vaši osobni podaci neće biti vidljivi javnosti.

Tvoje ime možeš "sakrit"

 


www.zirona.org - Građanska inicijativa za razvoj otoka Drvenika Velog    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

Potpisivanjem prihvaćam da će www.zirona.org - Građanska inicijativa za razvoj otoka Drvenika Velog moći vidjeti sve informacije koje navedem u ovom obrascu.

Nećemo prikazivati vašu e-mail adresu javno online.

Nećemo prikazivati vašu e-mail adresu javno online.


Dajem privolu za obradu informacija koje dostavim u ovom obrascu za sljedeće svrhe:
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...