Emisiju "Normalan život" vratite u normalan termin

http://media.port-network.com/picture/instance_2/4056995_2.jpg

 

U Republici Hrvatskoj je prema statističkim podacima oko 11.5 posto osoba s invaliditetom, ako tome pridružimo njihove bližnje i građane koji su na bilo koji način uključeni u njihove živote tada govorimo o više od 25 posto građana RH koji moraju i kroz programe javne televizije dobiti potrebnu vidljivost i jednaki pristup. Naglašavamo da brojne osobe s invaliditetom i njihove obitelji žive u ruralnim, otočkim i drugim izoliranim područjima i vrlo često su im nedostupne informacije iz drugih izvora.

 

 

 

TRAŽIMO DA SE JEDINA SPECIJALIZIRANA EMISIJA ZA OSOBE S INVALIDITETOM I DJECU S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU NA JAVNOJ TELEVIZIJI HRT-u, EMISIJA " NORMALAN ŽIVOT " PREMJESTI U VEČERNJI TERMIN NA 1.PROGRAM HRT-a, TE DA SE OMOGUĆI PRIKAZIVANJE UŽIVO KAKO BI OSOBE S INVALIDITETOM IMALE MOGUĆNOST DIREKTNOG UKLJUČIVANJA ,A SVE U CILJU INFORMIRANJA OSOBA S INVALIDITETOM , NJIHOVIH OBITELJI I ŠIRE JAVNOSTI !POZIVAMO GRAĐANE REPUBLIKE HRVATSKE DA POTPIŠU  ON-LINE PETICIJU .

 

Istu ćemo nakon zaključenja, proslijediti:- Saborskom odboru za informiranje, informatizaciju i medije,

- Hrvatskoj radio televiziji,

- Glavnom ravnatelju HRT-a,

- Ravnateljstvu HRT-a

- Nadzornom odboru HRT-aZagovarajući pravo osoba s invaliditetom na specijaliziranu emisiju koja će programski biti oblikovana na način koji odgovara najvećem broju osoba s različitom vrstama invaliditeta Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom je u listopadu 2012. godine uputila upozorenje i preporuku Saborskom odboru za informiranje, informatizaciju i medije, Hrvatskoj radio televiziji, Glavnom ravnatelju HRT-a, Ravnateljstvu HRT-a i Nadzornom odboru HRT-a vezano uz osobe s invaliditetom u programu javne televizije zahtijevajući da se emisiji "Normalan život" osigura gledaniji termin i veća minutaža.

Unatoč poslanoj preporuci koja je tada uvažena (više na www.posi.hrpod Izvješće o radu Ureda za 2012. godinu u dijelu Pravo na pristup informacijama) vidljivo je kako i dalje postoji nedovoljno uvažavanje potreba osoba s invaliditetom,a emisija je stavljena u rani jutarnji termin subotom kad je i glednost manja . Sakrivanjem informacija i prikazivanje te populacije i njihovih problema nevidljivom vrši se diskriminacija osoba s invaliditetom, djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji !

Potpišite peticiju i dijelite dalje !

Hvala  Vam na sudjelovanju i podršci !!!


Građanska inicijativa"Pomozimo djeci s invaliditetom "    Kontaktirajte pokretača peticije