Promjena naziva specijalist javne uprave u magistar javne uprave

Gost

2016-02-03 10:32

Peticiju sam potpisala zbog toga sto smatram da je ovaj studij iznimno tesko zavrsiti i osobe koje uspiju u svom naumu zasluzuju titulu i sve sto s titulom dolazi nakon zavrsetka studija.

Gost

2016-02-03 10:37

Smatram da ćemo tako imati bolju poziciju na tržištu rada jer iako netko studira 5 godina javnu upravu,pa je i lošiji student spremniji za rad u javnopravnim tijelima od magistara drugih fakulteta vss struke, i u to ne ubrajam pravnike koji odaberu taj smjer, javnost i poslodavci nisu dovoljno upoznati s time te umjesto profesionalne uprave, dobivamo pojedince koji se teže prilagođavaju promjenama propisa i razumijevanja specifičnosti javne uprave. Specijalizacija zvuči degradirajuće te nije čak ni na nivou obrazovanja u članicama EU koje imaju kontinentalno pravni sustav.

Gost

2016-02-03 13:21

Potpisao sam jer smatram da je program ovog studija kompleksniji od ostalih strucnih studija.Takoder radi se o struci od izuzetne vaznosti za ovu zemlju.

Gost

2016-02-03 14:05

Promjena statusa iz specijalista javne uprave u magistra javne uprave jako je bitna za struku iz razloga što smo u podređenom položaju naspram magistra. Nakon 5.godina mukotrpnog studiranja pravedno je da status upravnih pravnika bude jasno prepoznat, definiran i konkurentan kako u državi tako i u EU.

Gost

2016-02-03 14:38

Jer se slažem sa inicijatorom ove peticije. Smatram da bih i trebalo bito tako jer smo ipak visokoobrazovani.

Gost

2016-02-03 14:39

Jer smatram da završenim studijem trebamo biti ravnopravni sa ostalim studijima s obzirom da je u konacnici broj ECTS bodova jednak preddiplomskim sveucilisnim studijima te iznosi 300 ECTS boda.

Gost

2016-02-03 14:46

Iz razloga jer je naziv specijalist jos uvijek nepoznat ljudima dok je magistar ustaljeni naziv i siroko poznat.

Gost

2016-02-03 15:02

Studij je iznimno zahtjevan, a javnost i poslodavci nisu dovoljno upoznati sa time, kao niti sa zvanjima koja se stjecu završetkom studija javne uprave, te je potrebno da status upravnih pravnika postane prepoznat i konkurentan. 

Gost

2016-02-03 15:53

Smatram da su upravni pravnici zaslužili titulu magistra javne uprave obzirom da studij traje 5 godina... Studij je jako skup i mislim da smo zaslužili da dobijemo zasluženu titulu magistra.

Gost

2016-02-03 16:11

Riječ je i o mom zanimanju i smatram da je ispravno da nakon 5 godina studija imamo naziv magistra.

Gost

2016-02-03 16:20

Zasluzili smo  titulu magistra javne uprave obzirom da studij traje 5 godina... Studij je jako skup i zahtjevan.. 

Odgovor

Gost

2016-02-03 16:33

Jer je to prosto pošteno!

Gost

2016-02-03 16:40

Potpisujem jer je studij zahtjevan i zasluzuje naziv magistra javne uprave, te zbog toga sto se stjece jednak broj bodova kao i kod ostalih studija koji imaju naziv magistra. #ZelimoDaSeTrudIsplati ,te da se uz znanje dobije i zasluzena titula.

Gost

2016-02-03 17:21

Titula Magistar jedina odgovara ovom studiju.

Mnogo je tezak i zahtjevan.

Gost

2016-02-03 18:03

Ona zna...

Gost

2016-02-03 18:28

Zbog prijatelja koji studiraju na ovom smjeru.

Gost

2016-02-03 19:12

Buduci sam i sama zavrsila strucni specijalisticki studij javne uprave, smatram da s obzirom na zavrsenih 5 godina studija kao i stecenih 300 ECTS bodova zasluzujemo naziv magistra javne uprave. Nadalje, ako netko sa zavrsenim strucnim specijalistickim studijem sanitarnog inzenjerstva dobiva naziv diplomirani sanitarni inzenjer ne vidim razloga zasto i mi ne bi dobili naziv magistar javne uprave???

Gost

2016-02-03 19:28

Ovu peticiju sam potpisala jer je vrijeme da se konačno prepozna vrijednost osoba koje su završile visoku naobrazbu upravnog smjera. Sama sam upravni pravnik i magistra prava, i doista mogu reći da su studiji isti po težini, samo studij javne uprave nije dovoljno prepoznat od strane poslodavaca i javnosti uopće. Nadam se da će se to što prije promijeniti.

Gost

2016-02-03 19:52

Smatram da je bitno da dobijemo ovaj naziv jer to i zaslužujemo.

Gost

2016-02-03 20:48

Potpisao sam ali je rijec o promasenoj peticiji, jer mi ne mozemo bit magistri, jer smo na strucnom studiju(specijalisticki diplomski strucni studij) a ne na sveucilisnom studiju na kojem se stjece naziv magistar."Specijalistički diplomski stručni studij traje jednu do dvije godine, u kojima se stječe od 60 do 120 ECTS bodova. Završetkom studija stječe se stručni naziv stručni specijalist, odnosno stručna specijalistica uz naznaku struke ili dijela struke sukladno nazivu studijskog programa". Peticija bi trebala ici u smjeru da studij javne uprave postane sveucilisni studij a ne strucni.

Gost

2016-02-03 23:05

Jer nakon svih petogodišnjih specijalističkih studija (300 ects) se na kraju zaslužuje titula "mag.spec.". Nismo uzalud studirali nešto što nam nije priznato van granica naše države. Nadam se skorom rješavanju ovog pitanja.
144

2016-02-04 00:50

Titula stručnog specijaliste nije prepoznata ni u Europskoj uniji. Osim toga,ovaj fax je zahtjevan za završit,a također i skup.Želimo da nam se trud isplati.Nadam se da ćemo se uspjeti izboriti za titulu magistra.

Gost

2016-02-04 06:29

Zato što sam završila stručni specijalistički studij javne uprave i moja plaća nije ista kao i osobama sa završenim akademskim studijem. Ova promjena bi mogla to promijeniti.

Gost

2016-02-04 10:25

Potpisala sam peticiju iz mnogih razloga. Onaj primarni razlog što mi na uvjerenju piše stručna specijalistica javne uprave, latinski struč. spec. admin. publ. Tko još ima latinsku titulu na dva jezika??? Nevjerojatno. Druga stvar, masa poslodavaca ali i šira javnost, nema pojma što uopće znači stručni specijalist. Da ne pričamo o HZZ - u, gdje ne znaju gdje bi nas i kako uvrstili u svoje evidencije. Osim ove odvratne diskriminacije u RH, zbog titule nas ni EU ne prepoznaje. Problemi su i u klasifikaciji radnih mjesta. Osobno sam jako, jako, jako puno vremena i truda i sate i sate učenja, uložila da bih završila pet godina fakulteta. Ima tu još jako puno problema no bit će prilika za sve.

Gost

2016-02-04 13:18

Potpisah peticiju radi usklađivanja naziva s europskim standardima.