Promjena naziva specijalist javne uprave u magistar javne uprave
Kontaktirajte pokretača peticije
Ova tema rasprave je automatski kreirana od peticije Promjena naziva specijalist javne uprave u magistar javne uprave.
Gost |
#12016-02-03 10:32Peticiju sam potpisala zbog toga sto smatram da je ovaj studij iznimno tesko zavrsiti i osobe koje uspiju u svom naumu zasluzuju titulu i sve sto s titulom dolazi nakon zavrsetka studija. |
Gost |
#22016-02-03 10:37Smatram da ćemo tako imati bolju poziciju na tržištu rada jer iako netko studira 5 godina javnu upravu,pa je i lošiji student spremniji za rad u javnopravnim tijelima od magistara drugih fakulteta vss struke, i u to ne ubrajam pravnike koji odaberu taj smjer, javnost i poslodavci nisu dovoljno upoznati s time te umjesto profesionalne uprave, dobivamo pojedince koji se teže prilagođavaju promjenama propisa i razumijevanja specifičnosti javne uprave. Specijalizacija zvuči degradirajuće te nije čak ni na nivou obrazovanja u članicama EU koje imaju kontinentalno pravni sustav. |
Gost |
#32016-02-03 13:21Potpisao sam jer smatram da je program ovog studija kompleksniji od ostalih strucnih studija.Takoder radi se o struci od izuzetne vaznosti za ovu zemlju. |
Gost |
#42016-02-03 14:05Promjena statusa iz specijalista javne uprave u magistra javne uprave jako je bitna za struku iz razloga što smo u podređenom položaju naspram magistra. Nakon 5.godina mukotrpnog studiranja pravedno je da status upravnih pravnika bude jasno prepoznat, definiran i konkurentan kako u državi tako i u EU. |
Gost |
#52016-02-03 14:38Jer se slažem sa inicijatorom ove peticije. Smatram da bih i trebalo bito tako jer smo ipak visokoobrazovani. |
Gost |
#62016-02-03 14:39Jer smatram da završenim studijem trebamo biti ravnopravni sa ostalim studijima s obzirom da je u konacnici broj ECTS bodova jednak preddiplomskim sveucilisnim studijima te iznosi 300 ECTS boda. |
Gost |
#72016-02-03 14:46Iz razloga jer je naziv specijalist jos uvijek nepoznat ljudima dok je magistar ustaljeni naziv i siroko poznat. |
Gost |
#82016-02-03 15:02Studij je iznimno zahtjevan, a javnost i poslodavci nisu dovoljno upoznati sa time, kao niti sa zvanjima koja se stjecu završetkom studija javne uprave, te je potrebno da status upravnih pravnika postane prepoznat i konkurentan. |
Gost |
#92016-02-03 15:53Smatram da su upravni pravnici zaslužili titulu magistra javne uprave obzirom da studij traje 5 godina... Studij je jako skup i mislim da smo zaslužili da dobijemo zasluženu titulu magistra. |
Gost |
#102016-02-03 16:11Riječ je i o mom zanimanju i smatram da je ispravno da nakon 5 godina studija imamo naziv magistra. |
Gost |
#112016-02-03 16:20Zasluzili smo titulu magistra javne uprave obzirom da studij traje 5 godina... Studij je jako skup i zahtjevan.. Odgovor |
Gost |
#132016-02-03 16:40Potpisujem jer je studij zahtjevan i zasluzuje naziv magistra javne uprave, te zbog toga sto se stjece jednak broj bodova kao i kod ostalih studija koji imaju naziv magistra. #ZelimoDaSeTrudIsplati ,te da se uz znanje dobije i zasluzena titula. |
Gost |
#142016-02-03 17:21Titula Magistar jedina odgovara ovom studiju. Mnogo je tezak i zahtjevan. |
Gost |
#172016-02-03 19:12Buduci sam i sama zavrsila strucni specijalisticki studij javne uprave, smatram da s obzirom na zavrsenih 5 godina studija kao i stecenih 300 ECTS bodova zasluzujemo naziv magistra javne uprave. Nadalje, ako netko sa zavrsenim strucnim specijalistickim studijem sanitarnog inzenjerstva dobiva naziv diplomirani sanitarni inzenjer ne vidim razloga zasto i mi ne bi dobili naziv magistar javne uprave??? |
Gost |
#182016-02-03 19:28Ovu peticiju sam potpisala jer je vrijeme da se konačno prepozna vrijednost osoba koje su završile visoku naobrazbu upravnog smjera. Sama sam upravni pravnik i magistra prava, i doista mogu reći da su studiji isti po težini, samo studij javne uprave nije dovoljno prepoznat od strane poslodavaca i javnosti uopće. Nadam se da će se to što prije promijeniti. |
Gost |
#202016-02-03 20:48Potpisao sam ali je rijec o promasenoj peticiji, jer mi ne mozemo bit magistri, jer smo na strucnom studiju(specijalisticki diplomski strucni studij) a ne na sveucilisnom studiju na kojem se stjece naziv magistar."Specijalistički diplomski stručni studij traje jednu do dvije godine, u kojima se stječe od 60 do 120 ECTS bodova. Završetkom studija stječe se stručni naziv stručni specijalist, odnosno stručna specijalistica uz naznaku struke ili dijela struke sukladno nazivu studijskog programa". Peticija bi trebala ici u smjeru da studij javne uprave postane sveucilisni studij a ne strucni. |
Gost |
#212016-02-03 23:05Jer nakon svih petogodišnjih specijalističkih studija (300 ects) se na kraju zaslužuje titula "mag.spec.". Nismo uzalud studirali nešto što nam nije priznato van granica naše države. Nadam se skorom rješavanju ovog pitanja. |
144 |
#222016-02-04 00:50Titula stručnog specijaliste nije prepoznata ni u Europskoj uniji. Osim toga,ovaj fax je zahtjevan za završit,a također i skup.Želimo da nam se trud isplati.Nadam se da ćemo se uspjeti izboriti za titulu magistra. |
Gost |
#232016-02-04 06:29Zato što sam završila stručni specijalistički studij javne uprave i moja plaća nije ista kao i osobama sa završenim akademskim studijem. Ova promjena bi mogla to promijeniti. |
Gost |
#242016-02-04 10:25Potpisala sam peticiju iz mnogih razloga. Onaj primarni razlog što mi na uvjerenju piše stručna specijalistica javne uprave, latinski struč. spec. admin. publ. Tko još ima latinsku titulu na dva jezika??? Nevjerojatno. Druga stvar, masa poslodavaca ali i šira javnost, nema pojma što uopće znači stručni specijalist. Da ne pričamo o HZZ - u, gdje ne znaju gdje bi nas i kako uvrstili u svoje evidencije. Osim ove odvratne diskriminacije u RH, zbog titule nas ni EU ne prepoznaje. Problemi su i u klasifikaciji radnih mjesta. Osobno sam jako, jako, jako puno vremena i truda i sate i sate učenja, uložila da bih završila pet godina fakulteta. Ima tu još jako puno problema no bit će prilika za sve. |
Gost |
#252016-02-04 13:18Potpisah peticiju radi usklađivanja naziva s europskim standardima. |
|
Zakonska zabrana kaveznog uzgoja kokoši
REZOLUCIJA O GENOCIDU NAD CRNOGORCIMA - CRNOGORSKA EVROPSKA PARTIJA
Građani/ke protiv uvođenja 1. februara kao Dana osnivanja Sarajeva
Protiv postavljanja ugostiteljskog objekta na pomorskom dobru / plaži u Zablaću (Šibenik)
Postoji li nešto što želite promijeniti?
Promjena se ne događa šutnjom. Autor ove peticije suprotstavio se i angažirao. Hoćete li i vi učiniti jednako? Započnite društveni pokret kreirajući peticiju.
Započnite vlastitu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle zanimati!
Odbacivanje prijedloga novog pravilnika o sportskom i rekreacijskom ribolovu
5901 Napravljena: 2025-04-10
Peticija za proglasenje uvale Krknjasi (Blue Lagoon) na otoku Drveniku Velikom Znacajnim Krajobrazom
1295 Napravljena: 2025-04-15
Zaštitimo našu djecu: Zabrana prodaje energetskih pića maloljetnicima
796 Napravljena: 2025-04-25
Isti rak, različite šanse? Živjeti u Hrvatskoj ne smije biti smrtna presuda za oboljele od multiplog mijeloma!
748 Napravljena: 2025-05-07
Prijedlog Zakona o proglašenju Ade Bojane za nacionalni ekološko-naturistički park Crne Gore/Proposal of the Law on the declaration of Ada Bojana as a national ecological and naturist park of Monteneg
2571 Napravljena: 2022-09-13
Migrena ne bira, zašto bi osnovna lista?
2283 Napravljena: 2025-03-06
PRIZNANJE SPREČENOG STOLICA BENEDIKTA XVI. I SAZIVANJE KONKLAVE
18692 Napravljena: 2023-10-23
Peticija da Dječji vrtić Fijolica ostane samostalna ustanova i da se NE umrežava s drugim predškolskim ustanovama
207 Napravljena: 2025-04-17
Uređenje dječjeg igrališta Miroslava Krleže, Karlovac
139 Napravljena: 2025-04-11
Protiv izgradnje Županijske ceste Bestovje – most na Savi – Zaprešić, Zagrebačke županije
358 Napravljena: 2024-10-14
Građanska inicijativa protiv gradnje proizvodnog pogona za metalne konstrukcije u Bistrici investitora Hajdarevac Mirela i poništavanje svih do sad izdatih dozvola
113 Napravljena: 2025-04-30
PETICIJA ZA SIGURNOST LJUDI I ŽIVOTINJA NA OTOKU SUSKU
91 Napravljena: 2025-05-06
PETICIJA ZA POSTAVLJANJE PJEŠAČKOG PRIJELAZA U MATULJIMA
83 Napravljena: 2025-04-23
Peticija za proglašenje bleiburške tragedije genocidom
76 Napravljena: 2025-05-05
Peticija za zapošljavanje logopeda u OŠ Malešnica
319 Napravljena: 2025-01-21
Zaštitimo trudnice u BiH-za pravedan sistem i sigurnost svake zene
62 Napravljena: 2025-05-02
Peticija za smenu direktorke Branislave Ilijin i organizovanje novog školskog odbora u školi "Stevan Sremac" u Senti
349 Napravljena: 2025-03-31
Trenutni prestanak devastacije naselja Mece drvenim banderama u svrhu optičkog interneta. Tražimo prestanak instalacije na ovaj način i uvođenje optičkog interneta podzemnim putem.
29 Napravljena: 2025-04-26
Pravda za Katu i Stipu: Borba za pravdu i sigurnost na našim cestama
23785 Napravljena: 2024-07-16
Tražimo cjelogodišnje trajektne linije na liniji Tkon - Biograd na Moru
235 Napravljena: 2025-03-23