PETICIJA - Nastavak rada Hitne helikopterske medicinske službe u RH
Kontaktirajte pokretača peticije
Jest, nedostatak ovakve vrste hitne pomoći za otočane isto je kao da građanima na kopnu ukineš ambulanta kola hitne pomoći.
A Hrvatska nije zemlja sa jednim otokom, od kojih je malo koji sa kopnom povezan mostom.
Sastavni dio turisticke ponude ako naravno to zelimo biti i time se hvaliti onda moramo imati obalnu strazu, GSS, i helihoptere za spasavanje unesrecenih.
Ljetujem na otoku i nažalost bila sam u prilici kad mi je bila potrebna hitna pomoć, a i upoznata sam sa životom ljudi na otoku. Nama u velikim gradovima je to sve normalno, ali na otocima je stvarno grozno kad trebaš hitnu lječničku pomoć i mislim da svima treba biti omogućena takva vrsta medicinske pomoći
Smatramo sebe razvijenim dijelom Svijeta onda trebamo i hitnu medicinsku službu kakvu ima razvijeni svijet a tamo je hitna medicinska služba nezamisliva bez helikopterske hitne medicinske službe....
Zasto ,daleko smo od svega,pogotovo od Splita.Na otoku Bracu smo,spaseni su mnogi zivoti kao i trudnice iz naseg malog mjesta.Mi otocani nemamo ni dobru povezanost,do Supetra je autom 45 minuta pa trajektom 45 dok dodete do bolnice zivot moze biti gotov.molimo Vas nemojte nas zaboraviti,za vladu i gradane u gradovima imaju puno zdrastvenih ustanova blizu ste,dok mi na selu smo oduzeti od svega.Zasto ...........
| This discussion has been closed. |