PROTIV ZABRANE ZAMRZAVANJA EMBRIJA U POSTUPCIMA MPO-A


Gost

/ #137 Re:

2016-01-14 12:05

#124: Suzana -  

Osobno nemam ništa protiv da netko ima svoje mišljenje, ali me jako groze ljudi koji se ne libe izjašnjavati bez da su se informirali iole o temi. Velika većina djece u domovima nije u sustavu posvajanja jer imaju živuće roditelje ili birokraciju kao blokadu. U hrvatskoj je registrirano jako puno posvajatelja i dapače mnogi parovi koji su upostupcima potpomognutih oplodnji su i posvajatelji. Jeste li vi možda probali posvojiti dijete? Ili smatrate da vi ste zdravi, pa vi se ne morate s time zamarati. Posvajanje nije rezervirano za neplodne parove.

A vezano za zamrznute embrije, neću ulaziti u dublju analizu život/čovijek/ubiti. Jedino što vam mogu postaviti par pitanja da razmislite. Možete li čovjeka zamrznuti i onda odmrznuti i da ostane živ? Što mislite zašto je to tako? 

I zadnje, ne znam zašto pojedinci poput vas žive u uvjerenju da se toliko embrija zamrzava i ostaje na "nebrigu" nikome. Parovi se vraćaju po svoje embrije, a za one koji zbilja ostaju kao višak postoji još jedno plemenito djelo - donacija embrija. Za zemlju (i kontinent) koji se boji propadanja svoje narodnosti - zbilja bi trebali početi razmišljati, a ne prenositi floskule o kojima nismo realno niti razmislili.

Gospođo Suzana, informirajte se prije nego što se odlučite povrijediti ljude koji žele samo podjeliti svoju ljubav dalje.